La Guàrdia Urbana vol “feminitzar el cos”. Ho ha anunciat aquest matí el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, en la presentació del Nou Model de servei i gestió de la Guàrdia Urbana, en la que també hi han assistit el tinent d’alcaldia en Seguretat i Prevenció, Albert Batlle i l’Intendent Major Pedro Velázquez.

Si ara la presència de dones a la Guàrdia Urbana representa entorn d’un 30% del total d’agents, segons el mateix Batlle, Collboni ha dit que ara “s’ha d’avançar cap a la paritat”. És per això que ha anunciat que el cos eliminarà l’alçada com a requisit d’accés, a més d’engegar una campanya de promoció titulada “Som dones, som urbanes“. En el vídeo de la campanya, ensenyat a la presentació, apareixen cinc dones explicant què representa ser agent de la Guàrdia Urbana. “Hem posat molt èmfasi en aquesta campanya”, ha comentat el primer tinent d’alcaldia. A més d’això també s’ha explicat que es revisarà la promoció dins del cos “amb aquesta perspectiva” i hi haurà formació “en igualtat i en perspectiva de gènere”.

La presentació del Nou Model de servei i de gestió de la Guàrdia Urbana / GUB

L’acte de presentació del Nou Model de servei i de gestió de la Guàrdia Urbana / GUB

Aquest és un pas més, expliquen les autoritats, en el camí “d’una policia de proximitat en una ciutat global“, una frase repetida diverses vegades aquest matí. Collboni ha detallat canvis en l’accés de les proves: es flexibilitza el criteri sobre tatuatges, més canvis en la prova cultural i una prova de coneixements en anglès (voluntària, però que pot apujar la nota cinc punts). Preguntat per la possibilitat de noves proves en altres llengües, Collboni ha dit que la idea és que més endavant se n’incorporin més. Però no n’ha detallat quines tot i que ha mencionat l’àrab, l’urdú o el xinès.

“Que la policia faci de policia”

El cinquè tinent d’alcaldia, Albert Batlle, ha anunciat la voluntat d’aplicar “un nou model de gestió d’administració” perquè “la policia faci de policia”. “Crearem una nova gestió administrativa alliberant d’aquestes funcions que fins ara feina personal uniformat“. Aquest nou pas, ha dit, pot derivar en incrementar en 100 efectius més, el cos de la Guàrdia Urbana. L’Intendent Major, Pedro Velázquez, també s’ha referit a aquest tema: “Hem de dotar d’una estructura administrativa el que pensem que pot ser feina assumida per altres professionals.”

El Nou Model, explica la Guàrdia Urbana, té l’objectiu de modernitzar i agilitzar els procediments, la gestió de recursos, la tipologia de servei i l’avaluació del servei del cos de policia barceloní d’acord amb els nous reptes. És per això que Albert Batlle ha anunciat, a més, dos canvis refererits al canvi d’organigrama “amb l’objectiu de tenir una millor estructura organitzativa” i a la recuperació de la figura del sotscap de la policia.

En la presentació del Nou Model de servei i gestió de la Guàrdia Urbana, Jaume Collboni ha evitat posicionar-se sobre si l’Ajuntament recorrerà la decisió judicial que obliga a retirar els llaços grocs dels edificis municipals.

L’intendent major Vilanova, nou sotscap

La Guàrdia Urbana reforça l’estructura organitzativa i la previsió és implementar el nou organigrama durant el març. Es recupera la figura del sotscap, que serà l’intendent major Juan José Vilanova, just per sota del cap de la GUB, que és, des del desembre passat, l’intendent major Pedro Velázquez. També es reforcen les quatre divisions -de Trànsit; Recursos Operatius i Suport; Territorial i Coordinació- incorporant una figura de sotscap.

Noves unitats i perspectiva de gènere

Es creen cinc unitats, tres de les quals dependran del nou sotscap. Són la Unitat d’Inspecció de Serveis; la de Gestió de Recursos i la de Coneixement i projectes per generar intel·ligència. També es crea la figura d’adjunt a gerència, que assumeix l’intendent Sergi Amposta, amb l’objectiu de fer d’enllaç entre la Gerència de l’Àrea de Seguretat i Prevenció i la Guàrdia Urbana. L’adjunt a la prefectura, l’intendent major Francesc Xavier Vilaró, és una figura que ja existia però que ara es dota de més funcions. L’altra unitat nova és l’Assessoria a la gerència en l’àmbit de la perspectiva de gènere, amb la intendenta Montserrat Pina al capdavant.

Més notícies

La Guàrdia Urbana denuncia un conductor que circulava a 189km/h per la Ronda Litoral

Notícia: La Guàrdia Urbana denuncia un conductor que circulava a 189km/h per la Ronda Litoral
Comparteix
La policia municipal ha denunciat penalment al conductor del cotxe
Notícia: La Guàrdia Urbana denuncia un conductor que circulava a 189km/h per la Ronda Litoral - Mobile

“Els acusats ploraran si els cal”: avís a navegants per al jurat del crim de la Guàrdia Urbana

Notícia: “Els acusats ploraran si els cal”: avís a navegants per al jurat del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Acusacions i defenses exposen la seva versió dels fets el primer dia de judici per l'assassinat d'un agent de la policia municipal, del qual són sospitosos dos dels seus companys
Notícia: “Els acusats ploraran si els cal”: avís a navegants per al jurat del crim de la Guàrdia Urbana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa