Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana va sancionar 123 persones el primer dia de confinament pel coronavirus

Durant el primer dia de validesa del decret llei que limita els moviments i l’activitat pel coronavirus la Guàrdia Urbana va sancionar 123 persones, ha anunciat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. Segons el responsable dels cossos de seguretat barcelonins, a més, es van fer tres actes d’inspecció a locals. Pel que fa als avisos per infringir la nova normativa, Batlle ha detallat que es va advertir a 2.000 persones pel carrer i a 250 locals. 

Davant d’aquesta tencència, el tinent d’alcaldia ha fet “una crida a la ciutadana perquè compleixi la normativa continguda en el real decret llei que estableix en quines circumstàncies es poden produir desplaçaments en l’interior de la ciutat”. 

Segons ha pogut saber aquest diari, la gran majoria dels sancionats per la policia barcelonina ho van ser en aplicació de la llei 04/2015 –coneguda com la llei mordassaEn concret, són persones que haurien “desobeït” o haurien mostrat “resistència a l’autoritat” davant dels agents. Aquestes condicions per ser multats estan recollides a l’article 36.6 de la llei i inclouen també “la negativa a identificar-se” o el fet d’inventar-se dades. 

La infracció d’aquest article està contemplada com a “greu”. Això suposa que les multes que se’n puguin derivar s’encabeixin entre els 600 i els 30.000 euros, depenent de la gravetat de cadascun dels casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa