Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana retira productes caducats des de fa anys d’un supermercat
  • CA

La Guàrdia Urbana ha intervingut 1.900 productes caducats o en envasos deteriorats a un supermercat de l’Eixample. Una denúncia veïnal, que alertava que cartells del supermercat ocupaven la via pública sense permís, va motivar una inspecció de la policia local en què es van localitzar els productes en mal estat. L’entrada de la Guàrdia Urbana es va fer el 13 de març i van trobar aliments amb dates de consum preferent “molt desfasades, envasos deteriorats o caducats”. Alguns portaven caducats des del 2010.

Un envàs amb productes caducats des del 2010. 22-3-2019. | GUB

Un envàs amb productes caducats des del 2010. | GUB

Fonts municipals especifiquen que el supermercat no ha estat tancat, sinó que s’ha efectuat una “mesura correctora”. Si els agents hi tornen i les deficiències no han estat corregides, afegeixen, el local es clausurarà. Preguntades per aquest diari, fonts municipals no han concretat de quin supermercat es tracta. 

Els agents van retirar 81 litres d’oli, 654 llaunes de conserves, 180 productes precuinats, 200 làctics, 200 productes frescos, 100 espècies, 150 capses de galetes i cereals, 240 refrescos i begudes alcohòliques, 14 unitats de menjar per a animals, 60 gelats i 30 unitats de cafè i te. Els propietaris del supermercat han vulnerat la normativa d’etiquetatge, tenien mancances en les condicions higièniques i tenien una manca de retolació dels productes, segons destaquen fonts policials.

Un producte caducat des de maig de l'any passat. 22-3-2019 | GUB

Un producte caducat des de maig de l’any passat. | GUB

A més, la policia local va identificar “deficiències administratives”, ja que no tenien en vigor l’assegurança de responsabilitat civil, segons la Guàrdia Urbana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa