Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana identifica diversos surfistes per banyar-se en ple temporal

La Guàrdia Urbana ha identificat diversos surfistes que estaven buscant onades a la platja de la Barceloneta aprofitant el pas de la borrasca Blas per la costa catalana. Segons ha avançat El País, abans de les identificacions tant els Mossos d’Esquadra com la mateixa Guàrdia Urbana havien demanat amb insistència als surfistes que sortissin de l’aigua, ja que el temporal ha obligat a hissar la bandera vermella.

Tot i les crítiques de molts surfistes, que denuncien que a Barcelona només s’aconsegueixen les condicions òptimes per practicar surf quan hi ha fort onatge a causa d’un temporal, fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que el Pla d’Actuació Municipal “no permet cap activitat dins de l’aigua” quan hi ha bandera vermella. També han recordat que està activat el pla d’emergència per mal estat de la mar.

Un dels surfistes identificats parla amb agent de la Urbana / Instagram

Conflicte que ve de lluny

Un dels surfistes identificats, que assegura ser instructor de surf i coneixedor de la normativa, ha publicat un vídeo de la seva identificació on defensava que la vermella no té efecte sobre la pràctica del surf i que no estava cometent cap delicte. Malgrat tot, l’Ajuntament ha estat clar: amb bandera vermella no es pot entrar a l’aigua independentment del que s’hi vulgui fer perquè és perillós.

El conflicte dels surfistes amb la Guàrdia Urbana de Barcelona ve de lluny. De fet, fins i tot la Federació Catalana de Surf ha intervingut per demanar que es permeti practicar surf encara que hi hagi bandera vermella perquè sense temporals és impossible trobar bones onades. Altres municipis com Badalona, Castelldefels o Palamós ha adaptat la seva normativa per permetre el surf amb determinades condicions, com que l’esportista disposi de llicència federativa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Danny a novembre 10, 2021 | 13:22
    Danny novembre 10, 2021 | 13:22
    La Colau, erc i el Pecheché (PSc) perseguint tot el que es mou o es diverteix. Volíeu esquerres? Aquí les teniu amb tota la seva misèria i control social.
  2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 10, 2021 | 15:25
    Ricard novembre 10, 2021 | 15:25
    És curiosa aquesta prohibició. Jo més m'estimo el que fan els anglosaxons. Et diuen: "Vostè pot entrar a l'aigua sota la seva responsabilitat". Això vol dir que un es pot banyar sempre que vulgui. Això sí, en cas d'estar avisat per senyera vermella totes les despeses i indemnitzacions necessaris per un eventual rescat o decés van a càrrec del que actua "sota la seva responsabilitat" precisament. Això de demanar estar federat em sembla innecessari (si és que l'ajuntament no vol recórrer a una eventual assegurança de la que el banyista sigui beneficiari si s'és federat...).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa