Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El grup ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’ convoca protestes davant del Parlament
  • CA

Des del 14 de gener un canal de Telegram crida a repetir la batalla d’Urquinaona del 18 d’octubre. Els impulsors del grup, anomenat Urquinaona, ho tornarem a fer, criden a repetir la batalla campal que va viure Barcelona en la plaça com a protesta contra la sentència del Procés. En els 10 primers dies d’existència, el canal ha aplegat més de 1.300 seguidors i avui ha anunciat la primera acció.

[r:1]

Es tracta de dues manifestacions davant del Parlament de Catalunya, totes dues convocades a les 14 hores. La primera, dilluns que ve, coincideix amb el dia en què el president de la cambra catalana, Roger Torrent, anunciarà la posició de la institució legislativa respecte de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Davant aquesta possibilitat, el grup crida a concentrar-se. “Si permetem que això succeeixi pel sol fet d’haver penjat una pancarta, estem condemnats a seguir sent una colònia d’Espanya”, diu el comunicat del canal amb referència a la possible inhabilitació de Torra.

Comunicat penjat al canal de Telegram / Urquinaona, ho tornarem a fer

Comunicat penjat al canal de Telegram / Urquinaona, ho tornarem a fer

La segona convocatòria és per al dia següent, dimarts dia 28. Aquell dia els presos polítics Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn assistiran al Parlament per acudir a la comissió d’investigació sobre l’aplicació del 155 a Catalunya. “Ara és el moment, ara hem d’actuar”, diu el missatge difós a Telegram. 

Quant als consells de cara a les accions anunciades, el grup demana als assistents que vagin “ben abrigats” i “protegits”. I remata: “Deu dies seguits a Urquinaona i aconseguirem el que ens proposem”. 

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa