Desmantellen un grup criminal que robava en domicilis de Barcelona

El grup criminal hauria comès una quinzena de robatoris amb força, segons els Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dilluns 30 d’agost a L’Hospitalet de Llobregat quatre homes de nacionalitat georgiana d’entre 23 i 32 anys d’edat, especialitzats en robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona.

Els detinguts van cometre més d’una quinzena de robatoris durant el mes de juliol i agost a diferents districtes de la ciutat de Barcelona com l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sants o Les Corts i també se’ls atribueix diverses temptatives de robatoris amb força.

Els investigadors van comprovar que aquest grup criminal presentava un alt grau d’especialització i rols diferenciats. De fet, dos dels quatre detinguts exercien funcions de cap de grup al disposar d’especials habilitats per a la confecció de rossinyols específics per a cada tipus de pany i la seva facilitat per obrir-los. Els altres dos realitzaven altres tasques com la vigilància i control de l’entorn (mentre que els especialistes violentaven els immobles) i participaven activament en la col·locació i comprovació de marcadors a les portes, així com en la comissió dels robatoris amb força. Com a curiositat els lladres utilitzaven el transport públic per marxar del lloc dels fets.

Amb aquests indicis els agents van establir un operatiu el 30 d’agost a l’Hospitalet de Llobregat per detenir els quatre investigats. Durant l’entrada i escorcoll als seus domicilis els mossos van poder recuperar diversos objectes fruit dels robatoris, com telèfons mòbils, rellotges de luxe, joies, càmeres de vídeo o de fotografia i diners en efectiu, que en alguns casos ja s’han pogut retornar a les víctimes.

També es van intervenir gran quantitat d’instruments específics per a l’elaboració d’eines destinades a l’obertura de panys i caixes fortes, jocs de rossinyols preparats per ser utilitzats i diversos tipus de panys per realitzar pràctiques d’obertura.

Nou comentari