Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellen un grup criminal que robava en domicilis de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dilluns 30 d’agost a L’Hospitalet de Llobregat quatre homes de nacionalitat georgiana d’entre 23 i 32 anys d’edat, especialitzats en robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona.

Els detinguts van cometre més d’una quinzena de robatoris durant el mes de juliol i agost a diferents districtes de la ciutat de Barcelona com l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sants o Les Corts i també se’ls atribueix diverses temptatives de robatoris amb força.

Els investigadors van comprovar que aquest grup criminal presentava un alt grau d’especialització i rols diferenciats. De fet, dos dels quatre detinguts exercien funcions de cap de grup al disposar d’especials habilitats per a la confecció de rossinyols específics per a cada tipus de pany i la seva facilitat per obrir-los. Els altres dos realitzaven altres tasques com la vigilància i control de l’entorn (mentre que els especialistes violentaven els immobles) i participaven activament en la col·locació i comprovació de marcadors a les portes, així com en la comissió dels robatoris amb força. Com a curiositat els lladres utilitzaven el transport públic per marxar del lloc dels fets.

Amb aquests indicis els agents van establir un operatiu el 30 d’agost a l’Hospitalet de Llobregat per detenir els quatre investigats. Durant l’entrada i escorcoll als seus domicilis els mossos van poder recuperar diversos objectes fruit dels robatoris, com telèfons mòbils, rellotges de luxe, joies, càmeres de vídeo o de fotografia i diners en efectiu, que en alguns casos ja s’han pogut retornar a les víctimes.

També es van intervenir gran quantitat d’instruments específics per a l’elaboració d’eines destinades a l’obertura de panys i caixes fortes, jocs de rossinyols preparats per ser utilitzats i diversos tipus de panys per realitzar pràctiques d’obertura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa