Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gràcia exigeix una resposta “contundent” contra les agressions sexuals
  • CA

La ressaca de les Festes de Gràcia té un sabor agredolç pel barri. Les tres denúncies d’agressions sexuals que han sortit a la llum aquesta mateixa setmana –dues en el marc de les festes i una altra a Horta-Guinardó que encara no se sap si hi té relació– han fet saltar les alarmes entre les associacions feministes, que ja han anunciat que “res justifica una agressió” i que no acceptaran excuses per combatre amb contundència aquesta xacra.

“A Gràcia no es toleren agressions masclistes ni cap mena de comportament que limiti les dones en la seva manera de gaudir de les festes lliurement”, han assegurat les organitzadores de la manifestació, que ha aplegat a unes 150 persones a la plaça de la Vila, el mateix lloc a on dimarts ja hi va haver una concentració de protesta per les dues violacions que s’han produït durant les festes.

Ràbia i indignació a la plaça

A la concentració, que ha sigut menys multitudinària que la del dimarts, els ànims estaven més encesos i els crits de “Ràbia, ràbia, ràbia!” han ressonat per tota la plaça. “Com a dones tenim el dret de poder anar pel carrer sense tenir por”, explica la Mariel, una de les assistents. “Els polítics i els mitjans de comunicació tenen la responsabilitat de fer alguna cosa per acabar amb aquesta xacra que afecta a tota la societat”.

La Sonsoles Santís, membre de la taula de treball sobre el protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la Festa Major de Gràcia, ha assegurat que l’única solució possible és fer “molta pedagogia al carrer”. Durant les festes els punts liles han rebut moltes consultes de dones que han patit assetjaments i tocaments. “És un problema global”, diu. “Allà a on hi ha festa, hi ha agressions”, afegeix. 

Un centenar de persones s'ha concentrat a Gràcia contra la violència masclista / XFDC

Un centenar de persones s’ha concentrat a Gràcia contra la violència masclista / XFDC

Les entitats organitzadores de la protesta, entre les quals hi ha l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia i el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, també han apuntat directament a les persones que són testimonis d’algun tipus d’agressió i no fan res per evitar-la. “Tots les persones que som responsables de donar resposta davant de qualsevol agressió. El silenci també ens fa còmplices”, han dit en un comunicat que han llegit a la plaça.

Més notícies
Denuncien una segona agressió sexual a les festes de Gràcia
Notícia: Denuncien una segona agressió sexual a les festes de Gràcia
Comparteix
Els fets van passar dimarts a la tarda i hi ha una investigació oberta
Gràcia tapa les portalades guarnides en solidaritat amb el carrer Llibertat
Notícia: Gràcia tapa les portalades guarnides en solidaritat amb el carrer Llibertat
Comparteix
Un incendi, que hauria estat provocat, ha destruït aquesta matinada el guarnit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa