Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gràcia anuncia dos projectes d’institut escola
  • CA

El districte de Gràcia comptarà amb dos nous instituts escola, un que serà el trasllat de l’Escola Teixidores a l’entorn dels carrers de les Carolines, Gran de Gràcia i Riera de Cassoles -des fa cinc anys funciona amb mòduls al carrer de l’Encarnació- i un altre al carrer de les Camèlies, a l’actual Hospital Evangèlic. Tots dos disposaran de dues línies des d’infantil fins a quart d’ESO.

Segons el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, els dos centres educatius ajudaran a la continuïtat d’un projecte pedagògic, “que ens garanteix una millor educació de principi a fi ,amb menys talls pedagògics i de canvis d’institució educativa, i també ens ajuda a combatre l’abandonament prematur“.

Gonzàlez ha explicat que els alumnes de l’Escola Teixidores es podran continuar escolaritzant fins a sisè de primària als mòduls actuals, que s’ampliaran; en aquest sentit se n’afegiran de nous a l’entrada per no disminuir l’espai del pati, “que és una nova aula educativa”, i també es completarà la segona planta.

Pendents de l’Hospital Evangèlic

Ni Gonzàlez ni el regidor del districte Eloi Badia han gosat concretar dates, si bé s’han compromès a agilitar al màxim els terminis. A més, en el cas del centre al carrer de les Camèlies estan pendents que l’Hospital Evangèlic faci el trasllat per a poder començar els enderrocs mentre que en el cas de l’Escola Teixidores el procés serà més lent perquè cal passar per la fase de l’adquisició del solar i la redacció del projecte.

Badia, que considera “un petit miracle” poder encabir aquests dos projectes d’institut escola al districte, admet que la ciutat de Barcelona “és una anomalia” respecte la resta del país, on els nivells d’escolarització pública són més elevats -7 de cada 10 hi van-.

D’altra banda, ha posat fet èmfasi en el fet que a la ciutat s’han obert 45 noves escoles públiques d’ençà el 2015, cosa que resulta “complicada” en trames urbanes més densament construïdes i consolidades com ara Gràcia, Ciutat Vella o l’Eixample.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa