El govern d’Ada Colau liquida la cooperativa de ferralla Alencop per deficitària

El govern municipal d’Ada Colau ha confirmat aquest divendres que liquida la cooperativa Alencop, creada fa 5 anys per a inserir immigrants sense papers que recollien ferralla a Barcelona. Els comptes del projecte han fet aigües: no ha aconseguit captar prou clients per deixar de dependre dels diners que hi aportava l’Ajuntament.

La regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), ha confirmat al ple que “s’ha decidir no renovar el conveni i centrar els esforços en un pla de transició dels socis de la cooperativa”. “Hi estem en contacte de manera permanent per trobar-los sortides adequades per diferents vies”, ha dit.

Preguntada pel PP, la socialista ha explicat que “malgrat certs progressos, l’activitat econòmica no ha evolucionat de la forma esperada” i entre el 57% i el 77% del pressupost de la cooperativa era finançament municipal. Diversos informes externs i interns, ha afegit, coincidien en assenyalar perspectives de futur pessimistes.

Ballarín ha intentat relativitzar el fracàs del projecte. Ha recordat que qui va idear-lo va ser el govern de Xavier Trias, encara que es posés en marxa ja en el primer mandat dels comuns. També ha reivindicat que la cooperativa ha permès que 30 persones tinguessin feina i formació i 27 de les quals poguessin arreglar els papers i “normalitzar les seves condicions de vida”. A més, 10 s’han inserit en altres empreses, ha afegit.

Nou comentari