Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denúncies creuades per un presumpte cas d’homofòbia a l’entrada d’un mercat municipal
  • CA

D. P. va sortir a comprar divendres al migdia cap a les 13 hores al mercat municipal del Clot, al districte de Sant Martí. El jove, de 28 anys i equatorià, estava fent cua per entrar al recinte quan, segons el seu relat, els dos treballadors de seguretat que regulaven l’accés han deixat passar una noia abans que ell. “Primer nosaltres”, li va dir un dels treballadors de seguretat, segons ha pogut saber el TOT Barcelona.

Després del comentari que va patir a l’entrada al mercat, D. P. ha fet la compra i es disposava a marxar quan s’ha tornat a trobar els empleats a la sortida. Un d’ells portava un gos. “Que sàpigues que el gos ha detectat que ets maricón, li va etzibar el mateix treballador que abans d’entrar l’havia aturat per deixar entrar una noia. Segons el relat de D. P., l’altre empleat no va intervenir i va riure amb el seu company quan li va fer els comentaris racista i homòfob. 

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha recordat en declaracions a aquest diari que el mercat del Clot és municipal i que, per tant, insta l’Ajuntament de Barcelona a intervenir. “Demanem que a aquesta empresa [la de seguretat] se li rescindeixi el contracte”, ha exigit Rodríguez. 

En un primer moment el jove que va denunciar el tracte racista i homòfob es va adreçar a l’OCH. Aquesta tarda, però, va acudir a la comissaria de Glòries dels Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia dels fets. 

El regidor del districte, David Escudé (PSC), ha informat a aquest diari que està en contacte amb l’OCH, la policia catalana i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per esclarir els fets i actuar-hi en conseqüència. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (Barcelona en Comú) ha assegurat en una piulada que el consistori ha activat el protocol contra la discriminació i seguirà “de ben a prop el cas”.

L’empresa es querella contra la presumpta víctima per denúncia falsa

L’empresa de serveis auxiliars implicada en el presumpte cas d’homofòbia i racisme al mercat municipal del Clot s’ha querellat dissabte al matí contra la suposada víctima dels fets per denúncia falsa. Fonts de la companyia, que prefereixen no desvelar-ne el nom, informen al TOT Barcelona que han recollit la versió dels dos treballadors denunciats per D. P. i que han negat haver fet cap comentari com els denunciats.

Segons fonts de l’empresa, els auxiliars de servei que controlen la distància entre ciutadans a l’accés exigida per les mesures de prevenció de la Covid-19 al mercat no porten gossos. Així, veuen falsedat en el testimoni de la víctima, que va explicar com un dels treballadors li va dir “que sàpigues que el gos ha detectat que ets maricón“. Respecte al comentari de caire racista que hauria rebut el denunciant, els auxiliars també ho neguen. 

Per tot plegat l’empresa, que no és de seguretat, ha decidit querellar-se contra D. P., el jove equatorià de 28 anys que va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra pels fets. La companyia l’acusa de denúncia falsa i ha acudit a la policia de la Generalitat aquest matí.

Fonts de l’empresa manifesten que aquesta tarda han parlat amb el president de l’OCH per posar-se a la seva disposició per aclarir la situació i s’han posat a disposició aquest mati de l’institut de mercats municipals de barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngel Drach a abril 17, 2020 | 19:12
    Àngel Drach abril 17, 2020 | 19:12
    De fet el gosset havia detectat que el vigilant era un imbècil. Llest, l'animalet!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa