Els germans Torres, amb tres estrelles Michelin, obriran un restaurant al mercat de Santa Caterina. L’Institut Municipal de Mercats ha concedit l’empresa Cocina-Dos Barcelona una parada en aquest equipament de Ciutat Vella [veure aquí]. Cocina-Dos Barcelona està formada pels germans Torres i per Pantea Group. L’establiment es dirà Parada Torres i ha estat adjudicat per 458.127 euros, ha comprovat el TOT Barcelona a l’oferta pública publicada per l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta serà la segona aventura gastronòmica que engeguen junts els germans Torres i Pantea Group després del negoci que van obrir l’any passat al Balcó Gastronòmic del Port Olímpic. Es tracta del restaurant Eldelmar, amb una carta en la qual destaquen els arrossos i les fideuades, els peixos del dia, les carns a la brasa i els plats de pasta. Els germans Torres també disposen a la ciutat de Cocina Hermanos Torres, al carrer de Taquígraf Serra, 20, a les Corts.

Una concessió de 24 anys
La concessió als germans Torres i Pantea Group és per un període de 24 anys, segons consta en l’adjudicació del contracte, signada pel gerent de Mercats, Màxim López, El local disposarà de taules i barra a l’interior, i d’una terrassa amb sis taules per a 24 persones.
La història del mercat de Santa Caterina es remunta a l’any 1848, quan es va inaugurar. Situat a l’avinguda de Francesc Cambó actual, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, es va construir en uns terrenys eclesiàstics. Després de la Guerra Civil, va funcionar com un centre de proveïment d’aliments de la població de Barcelona i d’alguns municipis metropolitans.
Una coberta de colors inspirada en el trencadís de Gaudí
Entre els anys 1997 i 2004, els arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue van impulsar una reforma integral de l’edifici, la darrera que s’ha fet fins ara, que destaca per la seva coberta de colors, inspirada en el trencadís d’Antoni Gaudí.