La gent gran del col·lectiu LGTBI denuncia una discriminació “subtil” que encara viuen

La regidora Laura Pérez ha reivindicat especialment la realitat de la transsexualitat en la tercer edat per ser una de les condicions "més dures"

Barcelona ha acollit aquest divendres un acte per a reivindicar els drets de les persones grans del col·lectiu LGTBI sota el títol “1969-2019: cinquanta anys de lluita per la visibilitat i la no-discriminació” coincidint la celebració del 50 aniversari de les revoltes de Stonewall, que van donar origen a les marxes de l’Orgull LGTBI. La regidora de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez, ha demanat durant la seva intervenció en l’obertura de l’acte que es visibilitzin altres realitats i, en concret, “una de les més dures”: la de les persones grans transsexuals. “Ens fa falta aprofundir en el debat, en el coneixement i també ens cal reflexionar des de la política pública”, ha sostingut. 

A més, ha agraït la implicació de la regidoria d’Infància, Adolescència, Joventut i Persones Grans perquè demostra que les diferents àrees estan incorporant la visió feminista i LGTBI: “Estan sentint seves responsabilitats que fins ara semblaven que només era d’una regidoria”.

La dignitat del col·lectiu

Un grup de persones pertanyents al moviment LGTBI van formar en 2008 la Fundació Enllaç amb l’objectiu de defensar la dignitat de les persones LGTBI en situació d’aflicció, vulnerabilitat o dependència, fos la que fora la seva edat. El seu president, Joan Andreu Bajet, ha explicat que formar part de la fundació també és una manera de cooperar entre ells i ser representants com a proveïdors de servei per a aquells que ho necessitin.

Ha assegurat que durant els anys han notat millora perquè, segons ell, les persones LGTBI han avançat i viuen amb un benestar que abans no tenien: “Hem lluitat per això i estem molt contents. Hem recollit els fruits del moviment gai i de la societat en general”.

Bajet ha lamentat certes situacions en les quals les persones grans LGTBI se senten discriminades, com per exemple en una residència: “A vegades hi ha personal que és homòfob i discrimina de manera subtil”. És per això que ha defensat que convé tenir una cultura “que no estigmatitzi a les persones en el pas del temps”, i ha afegit que no convé crear estereotips.

“La gent gran gai té molt bons recursos per a envellir perquè durant la vida ha hagut de fer moltes superacions d’emancipació. Has après a muntar-t’ho i a la vellesa ja saps com fer-ho”, ha conclòs.

Comentaris

    2019 12/10/2019 12:45 pm
    els independentiste 300 anys

Nou comentari