Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat intervé una altra residència geriàtrica de Barcelona i en relleva la direcció

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha intervingut una altra residència de gent gran de Barcelona per la crisi del coronavirus, com ja va fer amb Marvi Park, i n’ha rellevat la direcció. En aquest cas es tracta de la Residència Bertran i Oriola, de la Barceloneta. Segons el Govern, s’ha intervingut “per estabilitzar la situació del centre després de dues inspeccions i detectar mancances en el tracte a les persones residents”.

La  gestió de la residència l’assumirà la mateixa entitat que s’encarrega de la gestió de la residència Paral·lel, les Germanes Hospitalàries-Psicoclínica de la Mercè. El Govern assegura que ha pres asquesta decisió després que en una segona inspecció s’hagi comprovat que els responsable del centre no havien posat remei a “les mancances per part de la direcció en la cura dels residents”. La setmana passada es van traslladar 20 residents, la meitat dels que hi havia, a la Residència Paral·lel. Vuit residents del geriàtric que estaven ingressats a l’Hospital del Mar pendents que els donessin l’alta s’han mantingut de moment al centre hospitalari.

El Govern afirma també que des del 13 de març l’equip d’atenció primària de la Barceloneta estava fent “suport presencial” a la residència Bartran i Oriola, que consistia en una visita diària d’un metge i una infermera, que alguns dies eren el doble. A través d’aquests professionals, i sempre segons el Govern, s’ha fet arribar al geriàtric ara intervingut oxigen per atendre els residents que el necessitaven per problemes respiratoris i equips de protecció personal, a més d’havar facilitat formació als treballadors. També es va dividir el centre en diferents sectors per repartir els residents i seprar el que tenien símptomes de possible covid-19 dels que no en tenien. El mateix comunicat del Govern també afirma que s’ha revisat la medicació dels residents amb patologies cròniques i se’ls ha avaluat tots.

La Generalitat explica que un grup de residents van ser enviat cap a casa d’algun familiar i un altre grup es va derivar a l’Hospital del Mar. El dia 13 d’abril i es va activar una inspecció a la residència per part Direcció general d’Ordenació  i Regulació Sanitària, que es va fer el 14 Abril. Finalment, aquest diumenge, després d’una segona inspecció el 22 d’abril, s’ha cessat i rellevat la direcció davant “la incapacitat” de solucionar les “mancances” detectades, que el comunicat no especifica. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amalia a abril 27, 2020 | 14:40
    Amalia abril 27, 2020 | 14:40
    Hola mi madre estaba en esa residencia y falleció el día 6 de abril y no pudimos ni verla, y hacia un mes que no la veíamos según ellos mi madre el viernes estaba bien la vimos por video llamada y estaba bien y el lunes llaman a mi hermana a las 12h y le dicen como les escribo hola tal y le dice tu madre a murto mi hermana se quedo que colgó y al momento llamó ella dice sabe tu quien es mi madre le dijo si tal y que sepas que se a muerto que ella no podía decir nada que tenía que ser el

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa