Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat atendrà pacients de coronavirus en un pavelló de la Fira
  • CA

La Generalitat atendrà pacients de Covid-19 en les instal·lacions de Fira de Barcelona, en el que serà un hospital temporal anomenat Fira Salut. La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat en roda de premsa que els hospitals de Catalunya triaran als pacients que desplaçarà a la nova instal·lació en funció de la seva gravetat. Segons ha explicat, l’hospital temporal comptarà amb 300 llits i més de 600 professionals. L’espai es podrà ampliar fins a 2.000 places.

Vergés ha justificat que la mesura es pren tenint en compte el gran creixement de casos de contagi que es preveu en les pròximes setmanes. Pel que fa als professionals, en concret, seran 15 d’especialitats hospitalàries, 120 especialistes d’atenció primària, 120 infermeres, 240 auxiliars i 120 zeladors. Tots ells repartits en cinc torns. L’hospital de Fira Barcelona funcionarà les 24 hores del dia i fins que sigui necessari.

La consellera ha apuntat que els sanitaris no seran d’un hospital en concret, sinó que podran venir de tot el país, i ha agraït a Fira de Barcelona que habiliti les instal·lacions, en un “treball ingent que es farà en molt pocs dies i ja està en marxa”.

Els més de 600 professionals que treballaran en aquest nou espai estaran sota les ordres directes d’un equip del Departament de Salut. Segons ha dit Vergés, es tracta d’un equip assistencial “creat ad hoc” i que, per tant, no estarà sota la supervisió de cap hospital, sinó que serà una “infraestructura de tot el país”.

Aquesta és una nova fase de la resposta del Departament de Salut a la crisi del coronavirus. La consellera ha recordat que, abans d’arribar aquest estadi, s’han fet “plans de contingència” als centres hospitalaris de tot el país per tal de doblar la capacitat de llits i de les UCI; s’ha incorporat tot el sistema sanitari privat a una gestió única contra el coronavirus; i també s’han habilitat espais com “pavellons salut i hotels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa