Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Galícia, Madrid, Andalusia, Catalunya, Múrcia, Astúries i València reclamen posar la segona dosi d’AstraZeneca
  • CA

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo, que va ser president de l’Insalud en el primer govern d’Aznar, ha afirmat que no li sembla determinant “un estudi clínic amb 400 o 600 persones per a deixar sense efecte la decisió de l’Agència Europea de l’Medicament (EMA). Feijoo ha afirmat, a més, que el que plantegen els experts, l’EMA i la fitxa del medicament acrediten administrar una segona dosi als quals es va administrar la primera i no canviar de fàrmac.

El conseller madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha insistit que és imprescindible que se segueixin les recomanacions de l’EMA i s’autoritzi a administrar la segona dosi d’AstraZeneca sense límit d’edat. A la Comunitat de Madrid són partidaris d’aquesta postura i, si cal, amb l’autorització dels propis vacunats. També ha qüestionat l’estudi de la universitat Carles III, en considerar que 600 pacients no és una xifra rellevant per vincular una decisió a aquest assaig i no fer cas de les recomanacions de l’EMA i bona part de les societats científiques.

De la mateixa manera s’han posicionat des d’Andalusia, amb declaracions del seu president, Juan Manuel Moreno, qui ha expressat que al seu govern “no li tremolaran les cames” a l’hora de decidir sobre la segona dosi voluntària de la vacuna d’AstraZeneca. També Catalunya reclama aquesta opció.

El president de Múrcia, Fernando López Miras, lamenta que a la seva regió estiguin emmagatzemades als congeladors 62.000 dosis d’AstraZeneca, el que ha alentit el procés de vacunació. I des d’Astúries fins i tot s’ha reclamant a les comunitats que enviïn al Principat dosi d’AstraZeneca que no s’estan utilitzant.

S’ha sumat a la petició d’inocular la segona dosi amb AstraZeneca el president de la Generalitat de València, Ximo Puig. El president valencià ha insistit a tranquil·litzar els que ja han rebut la primera dosi d’aquest fàrmac i ha recalcat la postura de l’EMA i experts per garantir la segona dosi de la mateixa vacuna, fins i tot als de menys de 60 anys. Puig ha dit, però, que cal tenir en compte “la decisió mèdica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa