Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 900 persones dormen al carrer a Barcelona
  • CA

L’últim recompte de persones sense llar a Barcelona torna a mostrar la crua realitat del dia a dia que es viu a la ciutat: 895 persones dormen al carrer i 3.046 més ho fan en equipaments municipals o allotjaments d’entitats socials, segons les xifres de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que enguany ha comptat amb 633 voluntaris per pentinar els carrers de la capital catalana.

La majoria de persones sense llar viu al centre de la ciutat per la gran disponibilitat d’espais i les millors comunicacions per anar a serveis socials i menjadors comunitaris. Ciutat Vella (176), l’Eixample (212) i Sants-Montjuïc (155) concentren més de la meitat de persones que dormen al carrer, mentre que a les zones perifèriques la seva presència està molt més repartida. 

El nou cens de persones sense llar mostra una doble realitat: el nombre de sensesostre que viuen al carrer ha caigut lleugerament respecte al recompte del 2018, quan se’n van localitzar 956, però s’ha disparat el nombre de persones allotjades en equipaments especialitzats. Respecte a fa tres anys, la xifra de residents en recursos assistencials de la XAPSLL ha crescut un 50% i ha passat de 2.130 a més de 3.000.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tomppa a maig 20, 2021 | 10:12
    Tomppa maig 20, 2021 | 10:12
    Na Colau es una feixista qui encanta maltractar la gent i vendre l'idea que esta al seu costat ... el seu partit ha explusat milers de persones de poder entrar a viure al primer mon i calla com una p...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa