Gairebé 4.000 desallotjats per antiavalots per evitar botellons a Barcelona

La Guàrdia Urbana i els Mossos actuen conjuntament per buidar zones com les platges i el passeig del Born

Un dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d’Esquadra ha desallotjat aquest dissabte a la matinada els botellons del passeig del Born i la Barceloneta. Ha estat la segona nit de divendres sense toc de queda i la primera en què els restaurants i bars han pogut obrir fins a mitjanit, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acceptés la mesures demanades pel gremi d’Hostaleria. Passades les 12, centenars de persones han continuat bevent al passeig del Born, sense mantenir les distàncies, fins que desenes d’agents han avançat per desallotjar-les.

Gairebé 4.000 desallotjats

En total, els dos cossos policials han desallotjat 3.959 persones per formar aglomeracions en més de 30 punts de la ciutat. Les platges de Barcelona han estat dels espais públics amb més concentracions massives, on s’han desallotjat unes 1.200 persones, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

El mateix ha passat cap a la 1 de la matinada a la platja de Sant Miquel. El dispositiu ha estat reforçat per antiavalots, que han actuat de forma dissuasiva. El dispositiu per evitar les aglomeracions al carrer reforçat amb agents antidisturbis ha fet acte de presència en espais com el passeig Lluís Companys, on aquesta matinada s’han desallotjat menys persones que en els dies precedents.

Intervenció policial per desallotjar un botelló / ACN

El botelló al Passeig del Born ha començat abans que tanquessin els restaurants a mitjanit. A quarts d’una de la matinada desenes d’agents seguits per diversos vehicles policials han desplaçat les persones que estaven bevent al carrer, sense distància de seguretat i majoritàriament sense mascareta.

Una estona després, a la una de la matinada, un dispositiu similar s’ha dut a terme a la platja de la Barceloneta, on centenars de joves també estaven fent el botelló. Els agents els han dispersat.

Nou comentari