Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrels critica els equipaments d’hivern de l’Ajuntament: “Són una mala solució”
  • CA

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets ha criticat els equipaments d’hivern per a persones sense llar que l’Ajuntament de Barcelona ha obert per l’arribada del fred i ha assegurat que “són una mala solució”. Busquets creu que, “a vegades, és una bona decisió no anar a aquests espais“. Els serveis municipals han activat recursos extraordinaris per combatre l’onada de fred que compten amb 64 places extres, 48 per a homes i 16 per a dones.

L’entitat ha denunciat que aquestes places són “totalment insuficients” i ha reclamat a l’Ajuntament que prioritzi “espais de baixa exigència” per a les persones sense llar mentre no s’aconsegueixen pisos definitius. Fonts municipals han explicat a l’ACN que està previst que els equipaments d’hivern estiguin oberts fins al març. Aquest reforç complementa les més de 3.000 places que actualment hi ha disponibles en espais municipals i de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL).

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, en roda de premsa / ACN

Solucions estables

Arrels defensa un model d’atenció a les persones sense llar que prioritzi la cerca d’habitatges estables per facilitar la seva emancipació. Mentrestant, la prioritat haurien de ser espais petits on poder menjar, dormir i dutxar-se sense tantes normes i exigències com en altres equipaments. Busquets considera que el plantejament del consistori és erroni perquè ofereix albergs que no s’ajusten al que necessiten les persones sense llar.

“Les situacions meteorològiques de fred i calor són adverses sempre i passen la majoria de dies de l’any. Evidentment, el fred ens sensibilitza més, però el fet que algú no vulgui anar a aquests espais normalment és una bona decisió”, ha dit Busquets durant la presentació d’una botiga-taller on treballen persones sense sostre.

En Camilo, una persona usuària de la Fundació Arrels que abans dormir al carrer, ha alertat que les estades curtes en un alberg poden arribar a ser contraproduents per a una persona sense llar perquè suposa allunyar-se de la seva zona segura. “Quan ets al carrer, tens el teu lloc, el teu cercle, el teu lloc on ser. Si te’n vas quinze dies per un tema de fred, quan tornes ho perds tot. No és una solució, són pedaços”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa