Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Nou ‘skyline’ màgic de Barcelona i Sant Adrià
  • CA

El recull matinal que acostuma a fer l’Observatori Fabra ha deixat, un cop més, una postal màgica de Barcelona. La imatge, captada pel meteoròleg Alfons Puertas, permet observar amb nitidesa un skyline de les ciutats de Barcelona i Sant Adrià del Besòs. A l’esquerra de l’enquadrament es detecten núvols baixos a la zona de Collserola; núvols que no apareixen a cap altra zona de Barcelona, un fet que permet observar amb claredat edificis emblemàtics com la torre Acbar, les tres xemeneies de Sant Adrià o zones naturals com el Turó de la Rovira.

De fet, l’absència de núvols baixos és la que ha permès detectar dos vistosos parhelis al costat del sol poc després de la seva sortida. Els parhelis són, tal com detalla Germà Portillo en un article al portal meteorologia en red, dues resplendors que es formen a banda i banda del sol quan hi ha núvols cirrus, que contenen una espècie de cristalls que actuen com a primes. Alfons Puertas també detalla que l’abundància de núvols alts aquest matí a Barcelona han facilitat l’aparició d’aquest fenomen meteorològic poc habitual.

Dues imatges captades aquest matí des del Tibidabo | Alfons Puertas

Altres fenòmens significatius

No és l’única postal màgica que ha observat l’equip de l’Observatori Fabra. Puertas també ha pogut capturar amb la seva càmera aquest dilluns a primera hora del matí com marxaven els núvols baixos que van deixar una mica de precipitació a la capital catalana mentre començava a sortir el sol. Les fotografies, en aquest cas, mostren els primers rajos de sol enlluernant una ciutat encara enfosquida per la presència dels núvols baixos.

La postal de núvols baixos amb la sortida del sol d'aquest dilluns a Barcelona / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
La postal de núvols baixos amb la sortida del sol d’aquest dilluns a Barcelona | A.P

D’altra banda, el passat 27 de març, l’Observatori també va captar una imatge similar a la d’aquest dijous. En aquest cas, la sortida del sol es tornava a combinar amb les Tres Xemeneies de Sant Adrià. La imatge dibuixava en el sol una espècie de bigoti grisós o com si li estigués volent posar una bena als ulls. 

La sortida del sol d'aquest dilluns amb aquest feix de núvols creuant el sol / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
La sortida del sol amb aquest feix de núvols creuant el sol | A.P

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa