Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS I La nova vida del bar Brusi: reobre com a gelateria italiana
  • CA

L’abril del 2023, el bar històric Brusi del Gòtic abaixava definitivament la persiana al carrer de la Llibreteria, 23. Ho explicava al TOT Barcelona el periodista Anton Rosa. L’establiment, amb més de 50 anys al barri, era famós per fer la millor tripa amb cap i pota -els callos de tota la vida de Barcelona. “Els meus són els millors callos de Barcelona. Prova’ls, a veure si em pots dir el contrari”, deia la Montserrat Sabadell, cuinera i titular del negoci, juntament amb el seu fill, Josep Sans. També eren difícils d’oblidar, per a qui les tastava, les truites i les mandonguilles amb salsa. Un dels motius del tancament van ser les dificultats del negoci a adaptar-se a les normatives sanitàries restrictives actuals, la qual cosa obligava al Brusi a fer una inversió en temps i personal que van ser insalvables.

L’interior de la gelateria Elisa, abans el bar Brusi / Cedida-Alberto Mejías

Un any després que la Montserrat es jubilés, amb 85 anys, el local del carrer de la Llibreteria ha reobert convertit en una gelateria italiana de la cadena Elisa, que ja compta amb un establiment al carrer de Jaume I, 15. El nou comerç s’ha posat en funcionament fa pocs dies, ha informat aquest mitjà Alberto Mejías, un dels fundadors de la plataforma de comerços històrics de la ciutat, Emblemàtics Barcelona.

El bar brusi en una imagen de archivo / Barna Centre
El bar Brusi, en una imatge d’arxiu / Barna Centre

El Brusi, al Museu del Treball

Tal com es pot veure en les imatges d’aquest article, cedides per Mejías al TOT Barcelona, de l’antic Brusi no en queda res, ni la barra característica que tenien molts bars oberts als anys 60, ni les parets enrajolades, ni el nom de l’establiment, amb lletres en blau i negre sobre un fons blanc, tal com ja va recollir aquest mitjà en una informació sobre les obres de reforma.

Globus que decoren la gelateria Elisa, abans el bar Brusi / Cedida-A.M.

No obstant això, alguns elements del Brusi tindran una segona vida en el Museu del Treball que el Museu d’Història de la Ciutat (MUHBA) a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu. Aíxí, una part de la barra, la campana extractora, la cafetera, taules i cadires i inclús el cartell de l’entrada es podran veure en l’exposició com a exemple d’un interiorisme de fa 50 i 60 anys en vies de desaparició de Barcelona.

El local del bar Brusi, on ara hi ha la gelateria Elisa / Cedida-A.M.

De moment, el nou negoci no ha posat el nom de l’establiment on hi havia el del bar Brusi. De la decoració de l’interior en destaquen els globus que pengen del sostre. La gelateria, que també funcionarà com a pastisseria i cafeteria, té dues plantes, una llarga barra lacada en blanc il·luminada amb diverses làmpades.

Més notícies
Notícia: De la cuina catalana a les tertúlies: Casa Leopoldo torna als orígens
Comparteix
L'establiment històric del Raval ha reobert de la mà del grup de restauració Banco de Boquerones amb una oferta gastronòmica que té com a base el receptari de la Rosa Gil, la propietària durant dècades, i l'ambició de recuperar l'esperit de Vázquez Montalbán

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa