Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Així era l’antic Canòdrom de la Meridiana

El Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, que es troba en l’edifici que ocupava abans l’antic Canòdrom, ha impulsat un projecte sobre la memòria de l’estadi de carreres de llebrers. Es tracta d’una àmplia recopilació de fotos, exactament 150, que ha cedit l’últim gerent actiu de l’antic estadi de carreres i que permeten conèixer com era aquest espai quan el recinte va viure els seus anys de màxima esplendor.

A l’estadi es feien carreres de llebrers / Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica

En les imatges es poden veure diferents moments de la història del recinte: la seva construcció, com va viure els anys setanta i esdeveniments que va acollir l’espai, com espectacles de dansa. Per tal que es puguin veure bé les escenes i moments històrics que van capturar aquestes fotos, han estat digitalitzades. És important recordar que aquestes fotos s’han aconseguit gràcies a una investigació conjunta del Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica i l’Observatori de Via Quotidiana.

Es vol conèixer la història del Canòdrom a través dels veïns

Per tal que el llegat de l’antic recinte perduri, El Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, ha incorporat les fotos en el seu Banc de Memòria Viva. Això no és tot. A més, la idea és que les imatges passin a ser part del projecte #Memòriescanòdrom, que vol conèixer la història del Canòdrom a través dels seus veïns de llavors.

El recinte acollia diferents esdeveniments / Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica

Aquestes imatges han sortit a la llum unes setmanes després que se sabés que la urbanització de la plaça del Canòdrom arrencarà furant el primer trimestre del 2023. La idea del projecte és construir un espai per a actes públics i activitats (com cinema a la fresca). D’altra banda, hi haurà una àrea per a gossos, una altra de jocs infantils, una petita zona de bàsquet i zones verdes i d’ombra, entre altres. També es vol canviar el paviment de la plaça, ja que es va pavimentar fa uns anys de manera temporal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa