Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fiscalia demana 5 anys de presó per una agressió homòfoba al metro
  • CA

Fins a cinc anys de presó, gairebé 10.000 euros per perjudicis i 2.000 per responsabilitat civil. Aquesta és la pena que la Fiscalia demana a tres persones –una menor d’edat– per una agressió homòfoba al metro. Segons el relat del ministeri públic, al que ha tingut accés el TOT Barcelona, cap a les sis del matí del 12 de gener de 2019, un xicot va entrar a un vagó de la Línia 1 a l’estació de Rocafort on es trobaven els acusats.

La víctima, portava un jersei amb el dibuix d’un os i la llegenda “guapo, aliméntame”. En veure, el missatge, els acusats van considerar que el xicot era homosexual, una orientació que el fiscal considera que odien. Van seure al seu costat. Davant la incomoditat de la situació, la víctima –ja assetjada– va decidir canviar de seient. Els acusats li van recriminar el canvi al crit de “no eres un hombre, eres maricón”, mentre reien i s’abraonaven amb crits de suport a la humiliació.

Pallissa a traïció

A mesura que l’agressió pujava encara més de to, la víctima va trucar a l’intèrfon de seguretat. Va ser aleshores quan van aturar provisionalment l’assetjament. Va baixar del vagó a Urquinaona i pensant que els havia deixat al vagó va ser atacat per dos dels agressors, un d’ells menor d’edat. En concret, el van atacar a cops de puny per l’esquena fins a fer-lo caure a terra on li van propinar puntades de peus i cops, sobretot a la cara, mentre l’insultaven. Només es van aturar, presos de l’odi, en arribar els serveis de seguretat. L’altre acusat es va mirar els fets sense intercedir.

Ara la Fiscalia els acusa d’un delicte de lesions de l’article 148 del Codi Penal agreujat per discriminació per raó sexual. A més demana l’expulsió immediata de l’Estat d’un dels atacants, ciutadà d’Hondures en suposada situació irregular a Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa