Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fins quan durarà l’onada de fred a Barcelona?
  • CA

L’onada de fred que ha arribat a Barcelona aquest cap de setmana s’allargarà durant uns quants dies. Les temperatures mínimes d’aquest dilluns han oscil·lat entre els 2°C dels barris de muntanya i els 6ºC de la zona litoral a les diferents estacions meteorològiques de la ciutat, uns registres que no es veien des del passat mes de gener, en plena borrasca Filomena. Segons el servei meteorològic de betevé, l’onada de fred durarà almenys fins al pròxim de cap de setmana i no es descarta que s’allargui fins passat el pont.

L’Observatori Fabra, a prop del cim del Tibidabo, ha registrat la mínima del dia amb 1,8ºC, una dècima per sobre del que marcaven els termòmetres aquest diumenge. Tot i això, les temperatures mínimes encara estan lluny dels mínims que es van marcar durant la borrasca Filomena del passat mes de gener, quan es va arribar a -0,5ºC (11 de gener) i 0,2ªC (12 de gener). Al Tibidabo el dia 12 va arribar a marcar -1,6ºC.

Tampoc s’han superat els registres de l’onada de fred del 2005, quan el termòmetre de l’Observatori Fabra va marcar -4,7ºC i el de la Facultat de Física de la UB -1,2ºC. Aquell any va ser especialment dur i Barcelona va viure fins a tres onades de fred durant els mesos d’hivern, una circumstància poc habitual.

Dies de fred

La massa d’aire polar que ha entrat a Catalunya seguirà activa durant uns quants dies més –tot i que no plourà gaire– i arribarà almenys fins al cap de setmana. Està previst que dilluns deixi d’arribar més aire fred, però quedarà estancat en algunes zones, en especial durant les nits. Les temperatures podrien pujar lleugerament entre dimarts i dimecres, tot i que la previsió és que dijous torni un nou front des del nord que tornarà a portar el fred a la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa