El fast food fa anys que és una de les classes de menjar preferides pels barcelonins. Com més cosmopolita i turística s’ha tornat la ciutat, més marques i empreses -sobretot americanes- han obert un local d’hamburgueses i patates a la capital catalana. D’ençà que Mcdonald’s va inventar el moviment del menjar ràpid, milers de restaurants de l’estil han obert i tancat durant dècades. Els empresaris catalans no han estat una excepció d’aquest món i molt d’ells també han dedicat els seus esforços a obrir restaurants d’hamburgueses, això sí, deixant de banda la imatge de mala qualitat del fast food i jugant amb un màrqueting únic. Un dels èxits d’aquest vessant català del menjar ràpid ha estat Vicio, la companyia d’Aleix Puig, el català guanyador del famós programa Masterchef. Amb presència nacional, l’hamburgueseria obre el seu tercer restaurant a Barcelona, en concret, a Gràcia, després d’haver conquerit l’Eixample i Sant Gervasi, on tenen el seu primer local.

“Avui és un gran dia per a Vicio”, comenta en el seu perfil de Linkedin, Jesús Cubero, el cap de màrqueting de la companyia. Vicio va començar sent una cadena de menjar ràpid per emportar i només treballava a través de repartidors, sobretot amb Glovo. Tot i això, el ràpid èxit de l’empresa va fer que comencessin a haver d’ampliar els seus punts de recollida i preparació del menjar; a Barcelona i els seus voltants, per exemple, ja n’hi ha una desena. Aquest nou restaurant, el tercer a Barcelona, té una superfície de 430 metres quadrats i hi treballaran una vintena de persones “per a oferir les millors smash burgers de la ciutat”, segons ha explicat en la mateixa publicació Cubero.

Barcelona, Madrid i Palma
La companyia de Puig està pensada per fer menjar per emportar, de fet, el concepte de Vicio va néixer d’aquí. Ara bé, hi ha algunes ciutats estratègiques a l’estat espanyol on es pot gaudir de les hamburgueses catalanes de moda en el seu mateix local. Barcelona lidera el rànquing, amb tres restaurants; seguida de Madrid amb dos; i Palma de Mallorca, amb un restaurant al centre.