Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Falsos positius a l’hospital del Mar obliguen a rectificar les dades d’infectats a Barcelona
  • CA

La conselleria de Salut preveu rectificar a la baixa les dades d’infectats a Barcelona en el recompte d’aquest dilluns a la nit, després de detectar que diversos centres sanitaris haurien transmès per error un nombre indeterminat de falsos positius. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, l’Hospital del Mar seria l’equipament que ha reportat més falsos positius però no és l’únic afectat. 

La primera alerta de la incidència, no obstant, la donava dimecres passat el Consorci Sanitari de Barcelona en el seu informe diari sobre la pandèmia. Un avís indicava que s’havia detectat “un error en l’enregistrament de casos positius rebuts, que comporta l’aparició d’un elevat nombre de falsos positius en alguns territoris”.

En concret posava en dubte les dades de l’Àrea Integral de Salut (AIS) Litoral Mar, que inclou el districte de Sant Martí, almenys des del 20 d’abril fins al 9 de maig. Atribuïa la confusió a “un error de lectura de proves diagnòstiques”. “Resultats dubtosos es donaven com a positius”, clarifiquen fonts de Salut. 

Tram de dades afectat per un error de falsos positius / Consorci de Salut de Barcelona

Tram de dades afectat per un error de falsos positius / Consorci de Salut de Barcelona

El TOT Barcelona ha preguntat al Consorci durant dies sobre aquesta incidència, sense obtenir-ne resposta. Finalment aquest dilluns a la tarda la conselleria ha fet públic que prepara una correcció en les dades. Fins al recompte nocturn no concretarà el descens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa