Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Escocesa desmantella la coberta d’una nau que amenaça l’antiga xemeneia
  • CA

El recinte industrial L’Escocesa, al Poblenou, passarà l’estiu en obres per la retirada de la coberta d’un dels edificis del complex. Als anys 90 un grup d’artistes va començar a recuperar aquesta antiga fàbrica com a espai creatiu i avui és un actiu centre cultural dedicat a les arts visuals. Des de 2006 està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i el passat mandat el consistori va comprar per la via del tempteig i retracte el 93% de la superfície que encara no era municipal.

Les obres d’aquest estiu afecten a una de les dues naus que fa més anys que són públiques. Es tracta de la nau Foseco, amb un sostre en molt mal estat a casa de la falta de manteniment i l’entrada constant d’aigua de pluja. “El deteriorament de diferents parts de la coberta han provocat també una gran deformació en la xemeneia quadrada, que ha perdut verticalitat”, exposa el districte de Sant Martí al web municipal.

La malmesa nau Fonseco de l'Escocesa, aviat en rehabilitació / Districte de Sant Martí
La malmesa nau Fonseco de l’Escocesa, aviat en rehabilitació / Districte de Sant Martí

Un tram de coberta ja es va enfonsar quan van trencar-se diverses encavallades i ara perilla l’estructura de tota la nau perquè l’aigua fa malbé els elements metàl·lics dels murs. La retirada del sostre és perillosa i es farà pensant ja en la rehabilitació posterior de l’edifici, pel que el projecte de deconstrucció és molt complex.

Així, es conservaran les encavallades que estiguin en bones condicions per recol·locar-les durant la restauració de la nau. També s’emmagatzemaran les teules ceràmiques que queden a la coberta, però per a usar-les en altres intervencions patrimonials. La intervenció permetrà també apuntalar parets, canalitzar les aigües pluvials i protegir la xemeneia. L’Ajuntament preveu que les obres finalitzin durant el mes d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa