Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retiren les obres d’un fotògraf d’una mostra per simpatitzar amb el nazisme
  • CA

Polèmica en una exposició de fotografia sobre Ucraïna. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha decidit retirar les obres d’un dels fotògrafs que participen en la mostra perquè l’autor simpatitza amb el nazisme.

Les fotografies del fotògraf Dimitro Kozatski estaven exposades a la Biblioteca Rector Gabriel Ferrater, un equipament que està ubicat al carrer de Jordi Girona de la capital catalana, i ja han estat retirades. La reacció de la UPC es produeix després que diversos usuaris fessin arribar als organitzadors de l’exposició a través de les xarxes socials imatges on es pot veure l’autor amb simbologia nazi.

Segons ha informat la mateixa institució a través d’un breu comunicat publicat a les xarxes socials, la UPC desconeixia el perfil i la ideologia nazi Kozatski i des de la direcció rebutgen radicalment el nazisme i lamenten la polèmica situació creada per la inclusió de les obres del fotògraf en aquesta mostra sobre Ucraïna.

Fotografies reveladores

Un dels primers en alertar de la presència d’obres d’aquest fotògraf en l’exposició de la UPC va ser un periodista ucraïnès, que a través de la plataforma Twitter va criticar la inclusió d’aquest autor en la mostra compartint diverses fotografies on es pot veure Kozatski directament amb simbologia nazi o fent referència a símbols del nazisme. “A Barcelona, que va ser bombardejada pels nazis i on els antifeixistes sempre han tingut força, una exposició sobre un admirador de Hitler, les esvàstiques i els nazis està passant de puntetes. Per quan una exposició de fotografia ‘Happy Auschwitz’, per exemple? Tothom està cec?”, es preguntava el periodista, que d’aquesta manera feia arribar la seva denúncia a la institució per provar d’aconseguir la retirada de les imatges.

Molts usuaris de les xarxes socials s’han fet ressò del cas i han demanat la retirada de l’exposició. Entre les personalitats que s’han pronunciat al respecte trobem el fotoperiodista Jordi Borràs, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa