L’exèrcit espanyol veta uns vàters públics a la plaça de la Mercè

El districte de Ciutat Vella busca un emplaçament alternatiu, que podria ser al carrer Ample a l'altura de Duc de Medinaceli

El districte de Ciutat Vella busca un emplaçament per col·locar uns vàters públics al Barri Gòtic. La primera idea era posar-los a la plaça de la Mercè, situada entre el carrer Ample i el passeig de Colom.

El problema ha sigut que una de les cantonades de l’edifici de la Capitania General de l’exèrcit espanyol a Barcelona dona, per la part del darrere de l’edifici militar, a aquesta plaça. I l‘exèrcit ha al·legat que la plaça entra dins del seu “perímetre de seguretat” i s’ha oposat a la col·locació dels vàters públics en aquest punt, segons fonts municipals.

La cantonada de la part del darrer de la Capitania General que dona a la plaça de la Mercè / S.B.

La cantonada de la part del darrer de la Capitania General que dona a la plaça de la Mercè / S.B.

Ara, els tècnics busquen una ubicació alternativa i probablement els vàters públics es posaran al carrer Ample, però a l’altura de la plaça Duc de Medinaceli, que queda a uns cinquanta metres de la plaça de la Mercè.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va haver de donar aquesta explicació en l’última audiència pública del districte, quan veïns del Barri Gòtic li va demanar com estava el projecte per instal·lar els vàters públics en una zona on hi ha molta vida nocturna i sovint la gent orina al carrer.  

La façana de la Capitania General de l'exèrcit a Barcelona, al passeig de Colom / S.B.

La façana de la Capitania General de l’exèrcit a Barcelona, al passeig de Colom. La cantonada esquerra dona al carreró que desemboca en una cantonada de la plaça de la Mercè / S.B.

 

Més informació

Nou comentari