Dimecres 20 d’abril, l’Estat espanyol donarà llum verda als governs per retirar l’obligatorietat de dur mascareta tant al carrer com a la majoria d’espais interiors. Serà després dels dies de vacances de la Setmana Santa -així s’evitaran contagis en trobades familiars, restaurants i espais amb tendència a l’aglomeració-, i suposarà, per exemple, que a l’escola els infants i els mestres es veuran les cares per primera vegada en molt de temps. Però hi haurà excepcions, la mascareta no desapareix definitivament.

Metro, tren, tramvia, bus i taxi

El transport públic serà un dels escenaris on la mascareta continuarà sent obligatòria, de manera que per accedir al metro, el bus, el taxi o qualsevol altre mitjà de transport caldrà dur aquest element de protecció.

Hospitals

Als centres d’atenció primària (CAP), als hospitals i altres centres sanitaris i sociosanitaris també hi ha col·lectius de risc davant la covid. Per aqusta raó, de moment també serà obligatòria la mascareta en aquests punts.

Residències de gent gran

Les persones d’edat avançada són un dels col·lectius amb més vulnerabilitat davant la covid, i per tant, serà obligatòria dins de les residències de gent gran.

De fet, el Govern de la Generalitat ja va ser molt crític amb la tornada de la mascareta als exteriors, i des del febrer passat que apressava el govern espanyol a autoritzar la retirada de les mascaretes en entorns escolars, tal i com també insistien els pediatres.

A les portes del Nadal del 2021, el govern espanyol va decidir tornar a imposar la mascareta obligatòria en exteriors, després d’alguns mesos de treva, davant la sisena onada. Aleshores, la majoria d’experts van considerar que la mesura era estèril, però va seguir endavant. També el departament de Salut: “No hi ha cap fonament científic que aboni el manteniment de les mascaretes als interiors per més temps. Bona part dels països europeus ja han fet decaure la mesura de la mascareta als interiors”, va dir aleshores.

Nou comentari

Comparteix