Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Europa converteix Barcelona en Capital de la Inclusió i la Diversitat 2022

La Comissió Europea (CE) ha premiat Barcelona amb el títol de Capital Europea de la Inclusió i la Diversitat 2022. El guardó reconeix els esforços de les autoritats locals de la Unió Europea (UE) per construir societats més justes mitjançant la promoció de la diversitat i la inclusió en aspectes que tinguin a veure amb el sexe, l’origen racial o ètnic, la religió o les creences, la discapacitat, les persones grans o la identitat LGTBIQ. Barcelona ha estat escollida juntament amb Colònia (Alemanya) i Göteborg (Suècia) d’entre les 11 ciutat europees seleccionades com a finalistes en la categoria de població de més de 50.000 habitants.

Barcelona rep el guardó de la CE AJUNTAMENT DE BARCELONA

En aquesta categoria també havien estat seleccionades com a finalistes les ciutats de Guipúscoa i Bilbao, a l’estat espanyol; Augsburgi Mannheim a Alemanya; Bolonya i Reggio de l’Emília a Itàlia; així comGant i Lovaina a Bèlgica. A banda, s’hi havien presentat en una primera fase fins a 82 municipis i autoritats locals europees

Per què Barcelona ha estat guardonada?

En el cas de Barcelona, la Comissió Europea ha valorat específicament que la capital catalana contribueix amb les seves polítiques a construir una Europa més inclusiva i diversa, generant “un sentiment de pertinença i comunitat que ajuda a la construcció d’una Unió Europea més justa en què tothom s’hi senti segur i pugui desenvolupar el seu projecte de vida”.

En la seva candidatura, Barcelona havia posat en valor el seu llarg historial en polítiques en matèria de diversitat i inclusió, “reforçades durant els últims anys amb mesures concretes com han estat l’obertura del Centre LGTBI, els punts Konsulta’m per oferir suport psicològic gratuït a la població jove o bé el Pla Municipal de Lluita contra la Islamofòbia. Igualment, l’existència de l’Oficina per la No Discriminació des de l’any 1998 garanteix l’acompanyament de qualsevol persona que pateixi algun tipus de discriminació”, detalla el consistori en un comunicat de premsa.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha estat l’encarregada de recolliir guardó a Brussel·les, des d’on ha remarcat la importància per a la ciutats que des de la Comissió Europea “es valori la feina de les ciutats com a actors en la construcció d’una Unió Europea més justa i igualitària”, a la vegada que també ha valorat que es tracta d’un “premi a la implicació” i a la tasca diària que fan les diferents entitats de la societat civil organitzada.

Barcelona, la millor ciutat de la terra

No és l’únic guardó que rep Barcelona aquesta setmana. De fet, aquest dijous el rotatiu britànic The Telegraph la declarava ni més ni menys que “la millor ciutat de la Terra” aquest 2022. “Barcelona combina tot el que té més encant de les ciutats mediterrànies: un ritme relaxat, mesos de sol sense fi, menjar immillorable, amb la influència cultural i de disseny de gairebé qualsevol ciutat del fred nord”, diu el rotatiu. Però exactament, què ha fascinat els periodistes britànics especialitzats i també els lectors? “Podríem parlar durant hores de les meravelles de Barcelona, ​​però les xifres parlen per si soles. Un conjunt de llocs Patrimoni de la Humanitat de la Unesco (Hospital de Sant Pau i les obres d’Antoni Gaudí, una col·lecció que abasta vuit llocs), 19 restaurants amb estrella Michelin, un aeroport a només 11 km del centre de la ciutat, un barri jueu que data del XII. segle, 39 hotels de cinc estrelles, un mirador a 288 metres (Torre de Collserola), més de 100 museus, 2.591 hores de sol”, diu diari britànic

Nou comentari

Comparteix