Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un estiu molt calorós deixa entreveure una tardor més càlida del normal

Barcelona ha enregistrat temperatures extremes durant aquest estiu. Així ho demostren les dades de l’Observatori Fabra, per exemple. El 12 de setembre, la ciutat va arribar a registrar 31,5 graus, i la mitjana de la temperatura màxima ha rondat els 25 graus durant aquest mes. En els mesos anteriors tot ha seguit aquesta mateixa línia: l’agost ha vist màximes de 28,5 graus de mitjana i, a l’altre extrem, el desembre ha apuntat pics de 12,2 graus. Així, la tendència d’enguany va a l’alça i els meteoròlegs preveuen una tardor més càlida del normal.

Només hi ha un precedent que superi aquest darrer estiu. L’any 2023, la ciutat va registrar una mitjana de 28,5 graus durant els mesos de juliol i agost. Es tracta, de llarg, de l’any més calorós. Tot i no superar el rècord, aquest estiu es recordarà com un dels més calorosos de la història. Amb les dades a la mà, enguany ha acabat sent el segon més calorós de la història, amb una mitjana de 27,2 graus, desbancant l’estiu de 2006, en què es van registrar temperatures mitjanes de 27,1 graus.

Pluja per mitigar la sequera

Temperatures a banda, un dels problemes més greus que conjura a tots els professionals és la sequera que pateix Barcelona. En aquest aspecte, sí que s’ha arribat a assolir el rècord de la ciutat, havent viscut l’estiu més sec en gairebé dos segles. Segons l’Observatori Fabra, en 25 dels 28 mesos dels darrers dos anys ha plogut menys de la mitjana i en 15 ha caigut menys de la meitat de pluja que necessita una ciutat com Barcelona.

La bona notícia és que la tardor, l’estació que tot just comença, és la que més pluja deixa de tot l’any. Aquest fet convida a l’optimisme i podria donar una treva a la sequera que viu la ciutat. Segons apunten alguns observatoris, aquesta tardor, de fet, podria portar inclús més pluja de l’habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa