Uns falsos revisors del gas que fa cinc anys van estafar 40.000 euros a un avi amb alzheimer han aconseguit esquivar la presó després d’arribar a un acord amb la fiscalia. Segons avança la Vanguardia, els 19 membres de la banda, que haurien estafat mig milió d’euros a diverses persones grans fent-se passar per operaris del gas, no aniran a judici després d’acceptar un acord que rebaixa les penes de presó fins a només dos anys.

La història es remunta a fa cinc anys. En Jordi, de 80 anys, va rebre una visita a casa seva del Poblenou. Era un operari del gas que assegurava que havia de fer una reparació urgent. A partir d’aquell dia, diversos treballadors de la mateixa companyia el visitaven amb regularitat per alertar-lo de la necessitat d’arreglar avaries inexistents i li facturaven quantitats desorbitades per cada servei. El van arribar a visitar fins a 60 vegades en només dos mesos.

Operació encoberta

L’home, tot i la seva malaltia, va acabar sospitant que les visites amagaven alguna cosa i va avisar els Mossos. Els investigadors van instal·lar diverses càmeres a casa seva per enxampar els estafadors. Les imatges de la videovigilància, el registre de càrrecs del banc i l’atreviment amb el qual es comportaven els estafadors van permetre als Mossos organitzar un dispositiu que va acabar amb 19 detinguts.

Els líders de la banda eren un pare i un fill, de nacionalitat libanesa, que es dedicaven a les estafes del gas almenys des del 2012. La seva estratègia era sempre la mateixa: creaven empreses legals per donar cobertura a les seves estafes i les tancaven quan començaven a sospitar que la policia els anava al darrere. L’únic objectiu era enganyar gent gran, a qui oferien contracte de manteniment falsos, facturaven preus elevadíssims per reparacions inexistents i fins i tot robaven objectes de valor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a setembre 17, 2021 | 11:26
    Tal com raja setembre 17, 2021 | 11:26
    I les presons per a què estan? Només pels que porten llaços grocs? Quina merda de justícia!
  2. Icona del comentari de: Amb aquests sí que pacta, la fiscalia a setembre 17, 2021 | 11:27
    Amb aquests sí que pacta, la fiscalia setembre 17, 2021 | 11:27
    S'ha de ser molt mala persona per estafar la gent gran. De fet s'ha de ser mala persona per estafar qualsevol. No sé quina mena de pacte ha fet la fiscalia, però el just hauria estat tancar-los uns quants anys.

Nou comentari

Comparteix