Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estafa amb un suposat mail de Correus per recollir un paquet

Una nova estafa està en circulació. Segurament heu rebut missatges al mòbil avisant-vos de la propera arribada d’un paquet, que no heu demanat, i que feu clic a un enllaç o truqueu a un número de telèfon… Doncs bé, ara FACUA adverteix d’una nova estafa en què suposadament Correus us envia un mail. Assenyalen que es tracta d’un altre cas de phishing, és a dir una estafa per robar dades bancàries.

“El seu número d’enviament està pendent”, diu l’assumple del correu rebut, També hi apareixen uns números aleatoris que simulen el número d’enviament.A dins del correu, el cos explica que hi ha un paquet que no s’ha pogut entregar perquè l’adreça consta com a incorrecta i que cal pagar els costos de l’enviament, 1,79 euros. Un cost petit que pot dur la persona a pagar pensant que així rebrà el paquet.

Com explica FACUA en un comunicat, si l’usuari que rep el correu accedeix a l’enllaç que conté, se’l redirigeix a una web falsa que simula ser la de Correus en què se li demana que introdueixi les dades de la targeta bancària per fer el pagament dels 1,79 euros i completar l’adreça de lliurament.

Els estafadors se serveixen d’una petita quantitat, gairebé simbòlica, i del logotip de Correus com a esquer per captar les víctimes que, en molts casos. FACUA alerta que el propòsit de l’estafa és robar les dades de la targeta de crèdit dels usuaris, que queden en mans de ciberdelinqüents. Fa poc, l’empresa de missatgeria MRW també va ser víctima d’una altra estafa en la modalitat de smishing, un subtipus de phishing, però que en comptes d’utilitzar el correu electrònic per contactar amb les víctimes ho fa a través d’un SMS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa