Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estadi Olímpic es transforma per acollir el Barça: les obres amb detall
  • CA

Si s’acompleixen els terminis, el FC Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de l’agost de 2023 al maig de 2024. L’estadi veurà, per segon cop a la seva història, com un equip de primera divisió disputa els seus partits com a local, després que el RCD Espanyol ho fes del 1997 al 2009. El recinte, un pèl envellit, necessita una sèrie de reformes que adaptin l’emblema de Montjuïc a les necessitats de la Lliga i les competicions internacionals que disputa el Barça. Unes millores que han començat aquest dijous i que intentaran frenar les preocupacions de la directiva del club.

Les millores, el cost de les quals assumeix el mateix Barça, no tocaran l’estructura general del recinte i se centraran, sobretot, en el terreny de joc i les graderies. En aquest sentit, el club prepara un canvi del sistema de drenatge de la gespa i de reg. El primer tram de les obres també adaptaran el terreny de joc a les dimensions que necessita l’equip per competir a Europa. A partir d’aquí, la reforma iniciarà una segona etapa més centrada a millorar els espais auxiliars, reconstruir la zona de premsa, adaptar els vestuaris al gust de l’equip i a crear noves zones d’aparcament a l’interior. En total, el Barça invertirà prop de 20 milions d’euros, segons informa TV3.

Nou pla de mobilitat per arribar a Montjuïc

Aquesta nova etapa del Barça a Montjuïc comptarà amb la complicitat de l’Ajuntament de Barcelona, que crearà un pla de mobilitat per millorar els accessos al recinte valorat en 7,2 milions d’euros. El 64% d’aquesta quantitat l’assumirà el Barça i la resta aniran a càrrec del pressupost municipal. Sobre l’aportació pública, el consistori ha apuntat que aquests diners aniran destinats a millores que romandran de forma permanent a la muntanya de Montjuïc.

Aquest nou pla habilitarà busos llançadora des de la plaça d’Espanya o l’estació de Sants fins a l’estadi i crearà un nou carril per a bicicletes que arribarà fins a la zona de l’Hotel Miramar. Així mateix, s’habilitarà tres noves estacions de Bicing repartides per aquest recorregut, a més de tota una bateria d’aparcaments. El consistori també reforçarà el servei del funicular de Montjuïc i preveu augmentar la freqüència de pas del metro. D’altra banda, es milloraran les escales mecàniques que connecten amb la part superior del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) gràcies als diners que rebi el consistori provinents dels fons Next Generation.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa