Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona habilitarà un centenar d’espais per poder portar el gos deslligat

L’Ajuntament de Barcelona habilitarà prop d’un centenar d’espais on els ciutadans podran portar el seu gos deslligat. Així ho ha confirmat aquest divendres el consistori amb l’aprovació de la modificació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals en la sessió del Ple municipal del mes de novembre.

Tal com ha explicat aquest divendres la tinenta d’alcalde Laia Bonet i recull Betevé, la previsió és que es delimitin un total de 900.000 m² repartits en diferents punts de la capital catalana on els propietaris dels animals els podran dur sense la necessitat de portar la corretja. En aquest sentit, l’objectiu és que més del 90% de les famílies amb gossos de la ciutat puguin tenir un d’aquests espais a menys de deu minuts caminant de casa.

La modificació de l’ordenança de tinença d’animals que inclou aquesta mesura ha comptat amb els vots favorables de Junts per Barcelona i Ciutadans i amb l’abstenció de la resta de grups municipals. En aquest sentit, cal recordar que, abans de la seva entrada en vigor, aquest decret passarà un procés d’exposició pública on tant la ciutadania com les entitats podran presentar les al·legacions que considerin oportunes.

Espais delimitats i sense carnet

El futur decret haurà d’establir, doncs, quins són aquests espais reservats per als animals de companyia, on aquests poden anar solts (Àrees per a Gossos i Àrees d’Esbarjo per a Gossos), així com les Zones d’Ús Compartit, en les quals els animals de companyia podran anar sense lligar en horaris determinats. Hi haurà un espai mínim a cada barri.

En la sessió del Ple de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres també s’ha aprovat suprimir el requisit de disposar de l’anomenat ‘Carnet de Tinència Cívica Responsable’ per poder accedir a aquests espais que s’habilitaran en el futur perquè els gossos puguin anar deslligats. Disposar d’aquest carnet era un requisit previst a l’ordenança que no s’ha arribat a materialitzar mai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa