Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port Olímpic instal·larà esculls per regenerar el fons marí de Barcelona
  • CA

El Port Olímpic instal·larà un centenar d’esculls per contribuir a la regeneració del fons marí de Barcelona. Així ho ha anunciat aquest dimecres el consistori en un comunicat, on detalla que la col·locació d’aquestes estructures començarà a principis del 2023.

Segons la informació facilitada per l’executiu barceloní, aquests esculls artificials són unes estructures de formigó d’un metre d’alçada i dos d’ample, plenes de forats i cavitats, fetes perquè hi proliferin espècies submarines que per viure necessiten entorns com aquest en el que es puguin refugiar. La instal·lació d’aquests aparells es farà amb un sistema d’ancoratge i gràcies a l’ajuda de bussejadors professionals.

La previsió de l’Ajuntament és que aquests esculls afavoreixin la proliferació a la zona del Port Olímpic d’espècies marines diverses com les gorgònies, els meros, els congres, les morenes, les esponges, els pops o les llagostes. La iniciativa té un cost total de prop de 98.000 euros i se suma a la col·locació dels 2.000 blocs de formigó instal·lats l’estiu de 2021 per revestir el Dic de Recer i protegir el Port olímpic dels efectes dels temporals. D’aquells, més de 300 ja es van dissenyar amb forma d’elements naturals com coves o roques per tal d’afavorir la diversitat biològica marina.

Una transformació en marxa

Aquestes dues actuacions s’emmarquen en el procés de transformació del Port Olímpic que està portant a terme l’Ajuntament de Barcelona i que té entre els seus objectius fomentar la diversitat biològica de la zona, una tasca que fa conjuntament amb el Zoo de Barcelona.

Els nous esculls, d’aproximadament un metre d’alçada i dos d’ample, s’ubicaran sota l’aigua, entre el Dic de Recer i els dics submergits que hi ha just al davant. La previsió és que se’n col·loquin 100, distribuïts en sis grups, formant un gran escull de bioregeneració de més de 1.300 m² de superfície que estarà fixat al fons marí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa