Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les escoles públiques de Barcelona es rebel·len contra el canvi d’horari

L’acord entre els sindicats i el Departament d’Educació implicarà que les escoles hauran de refer els seus horaris a partir de gener. El motiu és l’entrada de 3.500 docents nous per tal de recuperar l’horari lectiu. Això, però, no ha acabat d’agradar els centres educatius públics de Barcelona, que han criticat parcialment aquesta mesura en un comunicat.

Els directors d’aquestes escoles celebren l’acord, el qual consideren que és una “molt bona notícia”. Tot i això, alerten que canviar l’horari al gener, quan ja ha passat un terç del curs, afectaria “greument” la qualitat educativa. Aquesta mesura també implicaria, segons els docents, una reorganització d’algunes assignatures i comportaria “un trasbals important” dels referents que tenen les famílies i alumnes.

Conseqüències per l’alumnat

Un dels aspectes que va fer trontollar l’acord, de fet, va ser la data en què s’incorporarien aquests nous mestres. En el comunicat, les direccions deixen clar la seva postura: la mesura s’hauria de començar a implementar a inici de curs.

Organitzar els horaris i les graelles de cada curs suposa un mal de cap per a molts directors i cap d’estudis de les escoles. Per això, els docents expliquen que no veuen viable, tampoc per qüestions logístiques, refer-los al gener. Tot i això, asseguren que no és per una qüestió de feina, sinó que temen que tot plegat afecti l’alumnat. I, més concretament, posen l’accent en els infants més vulnerables

A més, els directors dels centres barcelonins lamenten que ni sindicats ni Departament els ha avisat oficialment d’aquesta mesura i critiquen que s’hagin hagut d’assabentar per la premsa.

Possibles dimissions

Els directors dels centres també demanen mesures concretes per tal d’evitar les conseqüències pedagògiques que preveuen. Alguns, de fet, amenacen de dimitir dels seus càrrecs en cas que no es reverteixi la decisió. Veient el panorama, les escoles públiques de Barcelona, que no rebutgen l’acord, demanen que s’ajorni la seva aplicació fins al curs vinent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista de dretes a setembre 24, 2022 | 08:46
    Independentista de dretes setembre 24, 2022 | 08:46
    Quins directors? Quina representativitat tenen? Són d alguna entitat legalment constituïda? No es pot parlar en genèric sinó representen a ningú.
  2. Icona del comentari de: Lluït a setembre 24, 2022 | 11:14
    Lluït setembre 24, 2022 | 11:14
    L'anàlisi de situació, les necessitats, la reflexió, la projecció de futur, les propostes, les interaccions, la millor opció, el mètode d'implantació de millores... Nooooo! No en saben. A "ca l'anarco", que és com es percep el govern català actual, les qüestions es bandegen amb estirabots. Per fer un símil, condueixen sobre la marxa i a cops de volant. Mentre, el poble en paga les conseqüències i la degradació es fa més palpable. Per accedir a una llista electoral s'hauria d'acreditar un coeficient intel·lectual acceptable i uns antecedents laborals dignes. No aniria malament afegir-hi un cert equilibri emocional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa