Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una escola concertada pionera de Sants tancarà el curs vinent
  • CA

Un centre educatiu del barri de Sants de Barcelona no tornarà a obrir les seves portes el curs vinent. Es tracta de l’escola concertada Nostra Senyora del Carme, un equipament fundat el 1927 de la mà d’Elena Girol amb una sola línia i que acull actualment 185 alumnes entre els cursos d’educació infantil i de primària. L’escola és considerada en l’àmbit educatiu com un “referent” i una pionera al barri barceloní.

La direcció de l’escola va comunicar la seva decisió al Consorci d’Educació de Barcelona el passat mes de desembre després de diversos anys amb l’aigua al coll per “diferents casuístiques” que han fet impossible poder continuar amb el projecte. En concret, el motiu principal que ha acabat portant els responsables del centre educatiu a procedir a la seva clausura la pèrdua d’alumnat a infantil i primària, una situació que s’ha vist agreujada a partir de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

La problemàtica de l’alumnat, sumada a l’oferta d’escoles públiques a la zona i a la situació de les instal·lacions del centre, fan “inviable” plantejar el seu possible traspàs a la xarxa pública d’escoles de la capital catalana. Malgrat que la titularitat de l’escola va comunicar a les autoritats al desembre la decisió de tancar, les famílies no han estat informades de la situació fins aquesta mateixa setmana.

Reubicació dels alumnes afectats

Segons recull l’ACN, el Consorci d’Educació de Barcelona garantirà l’escolarització de l’alumnat i ja treballa en la reubicació dels alumnes que actualment hi ha al centre tenint en compte la disponibilitat de vacants en altres centres i la voluntat de les famílies. En aquest sentit, els alumnes fins a cinquè de primària podran triar centre abans del procés de preinscripció per garantir una plaça en un centre públic o concertat de la zona o de la ciutat.

Per poder fer-ho, es posarà en marxa un procediment extraordinari específic, previ a la preinscripció, perquè les famílies diguin les seves preferències. En el mateix centre s’habilitarà una unitat de suport per orientar-les i acompanyar-les. Pel que fa als alumnes de sisè de primària, la previsió és que hagin de participar del procés de preinscripció ordinari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa