Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una escola concertada de Sant Andreu serà un centre públic el curs vinent

L’Escola Salesianes del barri de Sant Andreu s’integrarà el curs vinent en la xarxa de centres educatius públics de Barcelona. Les instal·lacions -que són propietat de la Fundació Mare de Déu de la Soledat i compta amb dos edificis de tres plantes diferents ubicats al número 35 del carrer del Segre- permetran ampliar l’oferta de places públiques en una zona de la capital catalana on s’està experimentant un augment de la demanda.

Segons ha avançat l’Exprés de Sant Andreu, la previsió és que aquesta escola d’una sola línia amb prop de 200 alumnes matriculats entre els cursos d’educació infantil i primària passi a ser de titularitat pública a partir del curs vinent sota el nom d’Escola Segre, en referència a la via en la qual està ubicada. Aquesta incorporació a la xarxa pública de centres educatius de la ciutat -que es va demanar a mitjans del 2021- neix després que la propietat de l’equipament i el Consorci d’Educació de Barcelona hagin arribat a un acord per a la cessió de les instal·lacions a l’administració.

Per tal de poder fer aquest pas de centre concertat a públic, durant els pròxims mesos s’hi realitzaran diverses actuacions a l’escola per millorar les instal·lacions que tindran un cost total de gairebé 680.000 euros, que es finançaran a mitges entre la Generalitat i el consistori barceloní.

Vuit centres ja han fet el canvi

Es dona la circumstància que aquest és el vuitè centre educatiu de la capital catalana que s’ha incorporat a la xarxa pública des de l’entrada en vigor l’any 2019 del decret llei que regula i facilita aquest traspàs. El primer centre a fer aquest canvi de titularitat va ser el Col·legi Immaculada Concepció el 2020. Un dels casos més recordats, però, és el de l’Escola Sant Felip Neri, que només fa uns mesos va aconseguir després d’unes dures negociacions i de nombroses mobilitzacions aquest pas, que s’oficialitzarà també el curs vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa