Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una escola de Barcelona perd la concertació per segregar l’alumnat per sexe
  • CA

L’Escola Canigó de Barcelona deixarà de tenir places concertades per la Generalitat de Catalunya. És un dels 11 centres catalans –l’únic a la capital– que han perdut l’ajuda pública per segregar l’alumnat per sexe. També estan afectades diverses escoles de municipis limítrofs, on estudia alumnat resident a la capital. És el cas per exemple de les escoles Pineda i Xaloc de l’Hospitalet de Llobregat o els centres Viaró i la Farga de Sant Cugat del Vallès.

L’escola Canigó està ubicada al carrer del Císter, al barri de la Bonanova. Forma part de la xarxa Fomento de Centros de Enseñanza, fundada a Córdoba i de confessió catòlica. Va obrir portes el curs 1963-1964, imparteix Infantil, Primària, ESO i Batxillerat i es declara trilingüe. Segons expliquen al seu web, mossens de la Prelatura de l’Opus Dei “ofereixen atenció pastoral a les famílies, al professorat i als alumnes”.

Col·legi Canigó de Barcelona / Google Street View
Façana nova del col·legi Canigó de Barcelona / Google Street View

El centre va passar per un mal tràngol el passat juny, quan un grup d’estudiants i una professora van patir un greu accident a Costa d’Ivori durant un viatge solidari. La dona va morir, mentre que deu estudiants van quedar ferides.

Segons detalla el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), aquest centre privat va ser requerit pel Govern català el passat 3 de març perquè al·legués “les raons pedagògiques en què fonamenta l’elecció del model d’educació diferenciada per sexes”. L’estat d’alarma va alentir el tràmit però finalment la Generalitat ha considerat que “no es pot aprovar la renovació del concert” perquè no queda acreditat el valor educatiu de la segregació “ni l’adopció de mesures acadèmiques necessàries per garantir que aquesta organització diferenciada no constitueixi un impediment a la igualtat”.

La resta d’escoles afectades són Bell-lloc del Pla i Les Alzines a Girona, Institució Lleida a la capital del Segrià, Campjoliu a l’Arboç, Institució Tarragona a Reus i La Vall a Sabadell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa