Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es pot transmetre la Covid després de vacunar-se?
  • CA

L’epidemiòleg i catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Institut de Recerca Hospital del Mar i la UAB, Miquel Porta, ha assegurat que la comunitat científica encara no ha pogut determinar si les vacunes contra la Covid-19, a més de protegir el pacient, també redueixen o eliminen la seva de capacitat de transmetre’l a altres persones. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Porta ha insistit que fins i tot després de rebre la segona dosi cal ser molt prudent.

“Tenim un grau de confiança molt alt que la vacuna és molt eficaç per a un mateix, però encara hi ha una incertesa molt gran sobre si les persones vacunades poden ser o no transmissores del virus”, ha dit. Porta ha explicat que la majoria d’estudis que han fet a l’Hospital del Mar mostren una “variabilitat molt alta de la resposta immunològica dels pacients” i que encara cal determinar els factors que hi influeixen.

Tot i això, el catedràtic de Salut Pública manté que “vacunar-se és la millor manera de tirar endavant” i ha assegurat que el ritme de vacunacions a Catalunya “és objectivament bo”, si es té en compte que la logística de distribució és molt complicada. Fins ara s’han administrat 144.000 dosis a tot el país, segons dades del departament de Salut, aproximadament el 2% de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa