Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC denuncia que Barcelona té 10 plans d’emergències caducats
  • CA

ERC ha denunciat aquest divendres que Barcelona incompleix els 11 plans d’emergències de Protecció Civil. Segons els republicans hi ha 10 plans caducats i no n’existeix cap per a la prevenció d’emergències per ventades. El grup municipal demanarà en la propera Comissió de Presidència a través d’una moció que es resolgui la situació en menys de sis mesos. També es presentarà el text en altres municipis de l’àrea metropolitana. “Volem deixar clar que no s’ha de generar alarmisme, però el govern municipal no ha fet els deures“, ha afirmat el portaveu dels republicans, Jordi Coronas. El regidor ha subratllat que els plans s’han d’actualitzar especialment després de l’arribada de la Covid-19 i amb la situació d’emergència climàtica.

Segons els republicans, Barcelona té caducats des del 14 de febrer del 2017 els plans de prevenció d’emergències sísmiques i per la contaminació d’aigües marines, i des de l’11 de juny dels 2019 els plans d’emergències per incendis forestals, nevades, inundacions, transport de matèries perilloses per carretera i ferrocarril, emergències aeronàutiques, a més del pla bàsic de protecció civil. La ciutat, a banda, no disposa d’un pla d’actuació municipal per a la prevenció d’emergències per ventades.

Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que l’Ajuntament té “tots els plans d’emergències actualitzats” i que només falta “l’última homologació”, un tràmit que els tècnics consideren merament burocràtic perquè tots “tenen l’última homologació feta” i la pandèmia ha endarrerit les gestions, que reconeixen que estan “fora de termini”. La intenció del consistori és fer una “compilació del document únic de tots els plans”. Pel que fa a les ventades, les mateixes fonts asseguren que l’Ajuntament no en té un “perquè aquests plans són un mirall dels que aprova la Generalitat i en el seu moment tampoc en tenia, així que es va crear un protocol específic per les ventades que s’activa sovint”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa