Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metge farsant que va enganyar una clínica de Barcelona en plena pandèmia
  • CA

La dèria de fer-se passar per metge i intentar enganyar centres mèdics durant la pandèmia de la Covid-19 ha acabat duent un jove de 21 anys a la presó. Es presentava com a professional de la sanitat, aprofitant la manca de personal de les últimes setmanes. Tant és així que va arribar a convèncer els gestors d’una clínica privada de Barcelona i el van incloure com a part de la plantilla sanitària. Però la seva ambició li jugaria una mala passada. En aconseguir el seu objectiu al centre barceloní, va provar sort també a l’Hospital de Martorell amb el mateix procediment. Els professionals d’aquell hospital, en canvi, van adonar-se de l’engany i van alertar els Mossos d’Esquadra. Finalment, va quedar detingut. El cas l’ha destapat la cadena SER Catalunya i fonts policials l’han confirmat a aquest diari.

“Es va procedir a la detenció quan es va comprovar que l’home exercia en una mútua privada de Barcelona”, detallen els Mossos. A més, en entrar al seu domicili, els agents van trobar documents oficials que havia signat com a metge, quan el jove no té cap titulació al respecte. El jutjat de Martorell que porta el cas ho ha considerat prou per fer-lo ingressar a presó de manera preventiva després que la policia catalana presentés el cas sota l’acusació d’un delicte de falsedat documental –tot i que no es descarta que en puguin atribuir-li més quan avanci la investigació. Fonts policials insisteixen que el cas encara és obert.

Els Mossos expliquen que tot va començar quan l’hospital de Martorell els va avisar que una persona s’havia posat en contacte amb ells per ser contractar per la falta de personal durant els pitjors dies de la Covid-19. Els responsables de contractació del centre mèdic van fer les comprovacions com cal, van contrastar si estava afiliat al Col·legi de Metges i van trobar-se amb diverses irregularitats. Arribats a aquest punt, van advertir la policia del que sospitaven que era un engany. Poc després, el dia 8 d’abril, el van detenir a Barcelona.

La informació de SER Catalunya, a més, detalla que aquest jove criat en una família desestructurada i amb uns pares absents havia comès altres fets similars els últims anys. L’home seria el responsable d’haver robat una ambulància dels Bombers de Bellaterra l’any passat vestit amb bata blanca. També durant les protestes de la sentència hauria intentat formar part dels Sanitaris per la República fins que el van enxampar i el van expulsar. O hauria intentat ser metge del CAP de Viladecavalls, així com colar-se als hospitals de Vall d’Hebron i Bellvitge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa