Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entrada policial i denúncies al casal ocupat Tres Lliris per l’aforament d’una fira
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest diumenge al vespre a l’espai ocupat Casal popular Tres Lliris del barri de Gràcia quan s’hi feia una fira d’artesania per a joves creadors del barri. Fonts de la policia catalana asseguren al TOT Barcelona que hi han anat a fer una inspecció per comprovar si es complien les mesures sanitàries antiCovid. Les mateixes fonts reconeixen que els assistents portaven mascareta i respectaven les distàncies, però asseguren que hi havia massa gent al local: “No es complia el límit màxim d’aforament”.

Els agents han aixecat acta contra una persona, que s’hauria declarat organitzadora de la fira. Han anotat les seves dades i probablement rebrà una multa per l’incompliment atribuït a l’esdeveniment. També han interposat 5 denúncies per desobediència a altres persones per obstaculitzar la inspecció, segons Mossos d’Esquadra.

“S’ha fet sortir gent i un cop normalitzat l’aforament, els efectius han marxat“, afegeixen. La intervenció ha comportat un gran desplegament d’agents, inclosos antiavalots. “Farem seguiments perquè aquesta situació no es torni a produir”, avisa la policia.

El casal ocupat ha fet una crida a través de les xarxes per congregar simpatitzants a les portes de l’immoble en protesta per la intervenció policial. A partir de dos quarts de nou un grup espontani ha recorregut el barri en manifestació, rere el lema “El casal no es toca”. La fira havia començat a les 11h del matí i estava a punt de tancar quan hi ha arribat la policia. S’havia promocionat a les xarxes amb avisos de “mans, distància, mascareta” i “aforament limitat”. Segons el col·lectiu afí Gràcia Viva, l’activitat s’estava celebrant amb “tots els requisits de seguretat”.

En paral·lel, el CP Tres Lliris manté un pols amb l’Ajuntament de Barcelona, que vol desallotjar-lo per posar fi a les queixes veïnals rebudes, que han arribat a Fiscalia. Com a resposta, els activistes van omplir de blau la vila de Gràcia aquest novembre per reivindicar la seva continuïtat. Diversos espais emblemàtics, com el banc del monument a Rovira i Trias o la font de la plaça del Raspall, van aparèixer pintats de blau. Des de fa 5 anys ocupen una antiga comissaria de la Policia Nacional a dalt de tot de Torrent de l’Olla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa