Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creus que l’entorn urbà de l’escola del teu fill és segur?
  • CA

Un estudi elaborat per Revolta Escolar, la UB i la UAB revela que set de cada 10 famílies creuen que l’entorn de les seves escoles no és prou segur per als infants. El document., que recull el parer de 4.500 famílies de 180 escoles diferents, també remarca que més de la meitat d’associacions de pares i mares enquestades consideren que hi ha problemes en els accessos a les escoles a causa de factors com les aglomeracions, elements del trànsit o la falta d’aparcament per a les bicicletes. L’estudi també assenyala la problemàtica de la contaminació acústica, per l’elevat soroll al voltant dels equipaments educatius

L’informe també conclou que una de cada quatre escoles no hi ha aparcament de bicis al voltant i, en cas de sí haver-hi, hi ha una manca significativa de places. També assenyala que en menys de la meitat de les escoles hi ha el límit velocitat fixat en 30 quilòmetres per hora, però que només en una de cada cinc hi ha mesures (radars, elements reductors de velocitat) per ajudar al compliment de la normativa i la reducció de la velocitat en els entorns escolars.

Poll Maker

La tercera tinent d’alcaldia i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, rebaixava fa un parell de mesos les expectatives dels organitzadors del bicibús escolar que està triomfant a l’Eixample i ha assegurat que el consistori no té previst estendre la mesura a tota la ciutat. “No és imaginable que aquesta sigui una pràctica que s’estengui a totes les escoles de la ciutat cada dia de l’any”, advertia al novembre Bonet, que tot i compartir els objectius de la iniciativa considera que és impossible de dur a la pràctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa