Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entitats del Raval critiquen la batuda d’estrangeria inclosa al macrooperatiu contra el narcotràfic
  • CA

Diverses entitats del Raval han criticat l’operatiu d’estrangeria inclòs en la macrobatuda policial contra el narcotràfic que dijous va acabar amb 56 detinguts al Raval i més d’un centenar d’identificats. “És una autèntica vergonya que es muntés en plena rambla del Raval aquest dispositiu racista de la Policia Nacional”, ha denunciat Acció Riera Baixa a través de Twitter, on sí que ha celebrat que s’hagin tancat alguns narcopisos però alhora ha avisat que n’hi ha d’altres encara oberts als carrers Malnom i Riereta. Acció Raval, per la seva part, ha demanat que aquest tipus de dispositius vagin acompanyats de polítiques socials. Des d’Endavant Ciutat Vella han parlat directament de “‘Checkpoint’ racista per detenir i empresonar persones per ser pobres i racialitzades”.

Acció Riera Baixa demana seguir posant el focus dels narcopisos en la vessant de l’especulació. “S’ha d’acabar amb els pisos buits de bancs i fons voltors. S’han d’expropiar per a lloguer social, ja estan pagats amb el rescat bancari”, ha dit. Des d’Acció Raval, també han remarcat que aquest dispositiu deixa una “sensació agredolça”, perquè no s’ha d’oblidar que el problema que hi ha al darrere és l’especulació, i demana que aquest tipus d’actuacions vagin acompanyades també per imputacions de propietaris, que són “col·laboradors necessaris” perquè s’estableixin punts de venda o magatzems de droga.

Pel que fa al dispositiu d’estrangeria, ha remarcat que “no venia a compte” i és molt “greu”. També ha denunciat que durant el dispositiu, els agents van entrar en un habitatge on ja no hi havia tràfic de drogues. Malgrat tot, feliciten els cossos policials i també els veïns que lluiten contra les màfies. Acció Reina Amàlia també parla de “molt soroll per no res” i demana que els narcopisos siguin clausurats realment i que els seus propietaris se’n facin responsables per evitar noves entrades de les màfies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa