Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Estàs a favor d’avançar l’inici del curs?
  • CA

Les escoles viuen dies de forta confrontació amb la Generalitat, amb una setmana de vaga convocada després de l’anunci de canvis com l’avançament de l’inici de curs. El sindicat majoritari dels mestres, USTEC, lidera la protesta i va fer sortir al carrer aquest dimarts centenars de professors i també famílies simpatitzants. La vaga té encara per davant quatre dies més, tot i que part dels centres educatius no secundaran l’aturada sencera.

El xoc entre la conselleria d’Educació i el col·lectiu té moltes arestes. La “gota que va fer vessar el got” de les reivindicacions dels mestres, en les seves pròpies paraules, és la decisió unilateral del departament de començar el curs vinent una setmana abans: La Generalitat vol arrencar el curs 2022-23 a principis de setembre i no a mitjans, per guanyar uns dies de classe i recuperar temps perdut per l’alumnat en pandèmia, a més d’escurçar una mica l’aturada acadèmica estival. No suposa fer més hores per als docents, ha promès.

No obstant, el sindicat de mestres al·lega que no tindran temps de preparar el curs perquè sovint els nomenaments d’interins es fan a darrer moment i a més enguany han d’adaptar els continguts de les assignatures als nous currículums escolars aprovats. També es queixen que se’ls ajunta amb la nova obligació de treure’s el nivell C2 de català. El context no ajuda, perquè les escoles venen de dos anys molt durs de pandèmia, gestionats amb múltiples polèmiques com els confinaments d’alumnes i la mascareta obligatòria al pati. Els docents denuncien que la inversió pública en educació és minsa i no arriba ni de lluny al 6% del PIB català que preveu la Llei d’Educació.

No obstant, l’educació catalana fa anys que arrossega resultats acadèmics deficients, segregació escolar i abandonaments precoços, sense que no han millorat de forma perceptible amb els plans aprovat. Tots els experts estan d’acord que cal fer una revolució educativa, però la primera mesura de canvi substancial que s’ha posat sobre la taula, el retoc de calendari, ja ha generat una gran confrontació.

Per tot això, avui el TOT Barcelona pregunta als lectors: Estàs a favor d’avançar l’inici del curs escolar?

Quizmaker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lògica a març 16, 2022 | 09:24
    Lògica març 16, 2022 | 09:24
    El calendari escolar no s'ha de negociar amb els mestres. És com si la dependenta d'una botiga decidís quin horari ha de fer.
  2. Icona del comentari de: Lògic a març 16, 2022 | 12:37
    Lògic març 16, 2022 | 12:37
    Sí, és més, sense sortir que Catalunya a les comarques del nord ja fa anys que apliquen un calendari escolar similar al nou, així a les escoles de la Catalunya del Nord, les classes del curs 2021 / 2022 varen començar el 2 de setembre, un dia abans l'1, s'havien incorporat els docents, les vacances d'estiu començaran el 7 de juliol vinent. Per la qual cosa no s'hi val a dir poca-soltades com les que s'han sentit dir aquest dies, que aquí hi ha un clima que no permet començar tant aviat i d'altres del gènere. Més lògica, més sentit comú i més sentit d'estat ens anirà molt bé a tots plegats..
  3. Icona del comentari de: Anna a març 17, 2022 | 08:38
    Anna març 17, 2022 | 08:38
    Sí, totalment d'acord en avançar el calendari. A més els han concedit 2 dies més: 1 al nadal i 1 de lliure disposició, i van comentar que no s'augmentaran les hores lectives, per tant no hi ha d'haver queixa en aquest sentit. La vaga és un dret fonamental, però l'educació també, i al final amb tot això qui surten perdent són els infants i a la llarga tots, perquè si no eduquem i perdem més temps, també afectarà a la nostra societat de futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa