Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA Traslladaries la delegació del govern espanyol fora del centre?
  • CA

Les seus de les institucions són punt habitual de protesta ciutadana. I en el cas de Barcelona, la delegació del govern espanyol ha estat històricament testimoni de protestes i manifestacions de tota mena. Abans del 2009 l’escenari es produïa al Palau de la Duana, al barri Gòtic, un espai amb una vorera molt més ampla. Però des de fa tretze anys, les protestes són al carrer de Mallorca cantoanda Roger de Llúria, al cor de la Dreta de l’Eixample.

Els veïns de l’Eixample, cansats de protestes

Aquí s’hi va traslladar la delegació del govern a Catalunya quan la seva seu es va tancar per l’estat deplorable de l’edifici. Aleshores, es van aplegar al palau Montaner els treballadors de la subdelegació de Barcelona -fins aleshores havia passat desapercebut- i els de la delegació de Catalunya.

El govern espanyol assegura que quan acabin les obres al Palau de la Duana, la delegació tornarà a aquest edifici, però el cert és que no hi ha terminis de finalització d’obres ni cap calendari definit. En aquest context, el veïnat de l’Eixample pressiona perquè aquesta institució es traslladi a un altre edifici fora de l’Eixample.

La raó? No és política, no senten incomoditat pel fet que sigui una institució espanyola, insisteixen, sinó perquè es produeixen moltes protestes que han robat la tranquil·litat als veïns i comerciants de la zona. La darrera, per exemple, va ser el maig del 2022 quan un centenar d’estudiants es van endadenar a les portes de l’edifici per protestar contra la sentència del 25% de castellà a l’escola.

El Palau de la Duana, un dels edificis propietat del govern espanyol a Barcelona JORDI PLAY

Per això, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Example i l’associació de comerciants i professionals CorEixample, han posat sobre la taula la petició de treure de l’Eixample aquesta institució pública i portar-la “fora del centre de la ciutat”. I encara més, volen que el govern espanyol faci una cessió d’ús del Palau Montaner a l’Ajuntament perquè el converteixi en seu d’equipaments de barri, en concret, d’una biblioteca.

Poll Maker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Baró de llúria a juliol 11, 2022 | 10:00
    Baró de llúria juliol 11, 2022 | 10:00
    Sí. On l'haurien de traslladar es a Madrid.
  2. Icona del comentari de: Montse a juliol 11, 2022 | 10:33
    Montse juliol 11, 2022 | 10:33
    No visc a Barcelona, però si estic d'acord. I també en fer les manifestacions, encara es fan poques, per tot el que estem vivint de la inflació bestial, i els preus del menjar, suministres, carburants i uns salaris baixos. Moltes actuacions de violència la promulgat la policia.
  3. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a juliol 11, 2022 | 11:35
    I n d e p e n d è n c i a juliol 11, 2022 | 11:35
    Aquesta "delegació" espanyola jo la traslladaria, millor dit la retornaria, directament a Espanya. Els catalans no tenim pas sentit d'Estat, heus ací un clar exemple, aquest diari ens pregunta si "traslladaríem" la delegació del govern espanyol. Evidentment que s'hauria de traslladar al centre... al centre de la península Ibèrica i que els ocupants no tornin més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa