Una de les imatges que ens ha deixat aquest cap de setmana ha estat la protesta d’un grup de veïns que van bloquejar un Bus Turístic aquest diumenge al migdia sota el monument a Colom. El vehicle, de la línia vermella, va estar aturat aproximadament mitja hora i va despertar la curiositat tant dels vianants com dels cotxes que circulaven en aquell moment per la plaça.

L’acció convocada per l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) va comptar amb la participació de prop d’una seixantena de persones, que van concentrar-se primer al Portal de la Pau i que van desplegar diverses pancartes amb lemes com ‘Menys turisme, més vida’ i ‘Stop aBús Turístic’. Més enllà del caràcter efímer i simbòlic de la protesta, el bloqueig de l’autobús és un avís per a navegants. Els organitzadors de la concentració ja han anunciat que faran més accions si l’Ajuntament de Barcelona no es replanteja a fons el model turístic de la ciutat. “Si no hi ha resposta, sortirem amb més força. La situació és insostenible“, adverteixen els manifestants.

Amb el debat sobre la possible limitació dels creuers que arriben a la capital catalana més candent que mai, protestes com la d’aquest diumenge reactiven la polèmica sobre el model turístic de la ciutat i posen sobre la taula una pregunta que fa temps que està a l’aire: Barcelona ha de canviar el seu model turístic?

Un nou rumb?

Aquesta és precisament la pregunta què volem traslladar avui als nostres lectors. Una ciutat com Barcelona ha d’agafar un nou rumb per evitar convertir-se en un municipi aparador sense ànima? L’actual model és sostenible o s’ha d’apostar per reequilibrar les forces en favor d’una millor convivència entre turistes i veïns? La pilota està ara sobre la vostra teulada. Cliqueu la resposta que més us convenci i a continuació clica “Vote” per enviar el teu vot i veure els resultats acumulats en aquesta enquesta interactiva.

QuizMaker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicki a juny 21, 2022 | 15:35
    Vicki juny 21, 2022 | 15:35
    El turismo está bien deja dinero. Pero el turismo borrachera no gracias

Nou comentari

Comparteix