Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Endodance’: dansa benèfica contra la malaltia silenciada de les dones
  • CA

Aquest dissabte 28 de setembre se celebra a la Sala Apolo de Barcelona la cinquena edició de l’espectacle “Endodance: ballem per l’endometriosi”, un esdeveniment benèfic la finalitat del qual és servir de plataforma per a difondre i conscienciar sobre l’endometriosi, una malaltia crònica, sense tractament específic, de la qual es disposa de poques dades científiques i que afecta entre un 10 i un 15% de les dones en edat fèrtil.

Es calcula que aquesta afecció la pateixen 2 milions de dones a Espanya i més de 175 milions a tot el món. Endodance és un moviment que ajuda a donar visibilitat i difondre els efectes d’aquesta afecció a través de la dansa i les arts escèniques.

Endodance 2019 continua comptant amb el suport de la Fundació Clínic de Barcelona, en virtut de l’acord de col·laboració signat en 2018. Gràcies a això, els beneficis de l’esdeveniment es destinen íntegrament a la recerca biomèdica sobre endometriosi que duu a terme l‘Hospital Clínic de Barcelona.

L’edició de 2019 compta amb actuacions d’excepció per part d’artistes reconeguts en l’àmbit nacional i internacional com ara Pol Jimenez (Premi Butaca 2019), El niño de la hipoteca,  Brincadeira, The Crap Apples, Zinc Vocal, 360 Grados Danza, Ámbar Gavilano, Marta Eres, Ana Siscar, Dragon Fly, Sonia Ebioley i Indee Styla.

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, recollirà la distinció Endo d’or al Millor acompanyament polític 2019 en aquesta edició d’Endodance. Els premis Endo d’or es concedeixen des de fa 3 anys a persones i entitats de donen suport a les dones que pateixen la malaltia i que duen a terme una tasca de conscienciació social.

Un trastorn crònic desconegut

L’endometriosi és un trastorn ginecològic crònic que afecta 1 de cada 10 dones a tot el món, segons l’Organització Mundial de la Salut, xifra que suposa més de 175 milions pacients. A més, la seva incidència és creixent. Malgrat tot, és un afecció poc coneguda i es té poca informació sobre els seus símptomes.

Els senyals més comuns d’aquesta malaltia són menstruacions doloroses, dolor pèlvic crònic, dolor durant o després de les relacions sexuals i infertilitat. La seva diagnosi no és senzilla i es pot allargar una mitjana de 9 anys, degut a la poca conscienciació i pel fals mite que el dolor menstrual és normal, amb l’impacte que això suposa sobre la qualitat de vida de la dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa